torsdag 14 augusti 2014

Om Moderater och Centerpartister

» Om moderata kampanjbudskap: Det händer att jag känner att jag här i bloggen klagar för mycket och kommer med konstruktiva förslag för lite. Men det är ju så att för en amatör är det alltid mycket enklare att klaga än att konstruera konstruktiva förslag. Nu kan jag dock konstatera att jag får stryk av vårt ledande Regeringsparti så det ryker om det. Moderaterna har nu bestämt sig för att slänga ut 24 miljoner kronor på en rejäl kampanj utan att komma med något eget konstruktivt förslag. Det handlar uteslutande om att varna för det helvete som ska bryta ut om Fredrik Reinfeldt blir av med jobbet i september. Det här är Moderaternas 9 viktiga budskap:
Den uppblåsta Moderata ballongen
140.000 nya bostäder kan hälsa hem.
Sänkt krogmoms Snipp Snapp Slut.
Tack å hej Fritt skolval.
Ett Tu Tre så fanns inte Bromma flygplats mer.
R.I.P. RUT.
Bye bye Förbifarten.
Ajöken nio nya tunnelbanestationer.
The end of Ungdomsjobb.
Boom där rök Försvaret.

Som ni förstår handlar detta om Moderaternas desperata kampanj i Stockholm sedan undersökningar visat att Högeralliansen är på väg att förlora makten i Fjollträsk. Och en del budskap är ju faktiskt egentligen inte exempel på "negativt kampanjande". Att slopa subventionerna av krogar och använda dom pengar till bättre välfärd tycker jag är en bra idé. Att avskaffa subventioner av städningen till de som har råd att betala för städning och istället använda dom pengarna till förbättrad hemhjälp till de som verkligen behöver den hjälpen men inte har råd är inte heller någon dum idé. Att slopa Sveriges största vägprojekt någonsin (Förbifarten) och använda alla dessa många tiotals miljarder till förbättrad kollektivtrafik tycker jag verkar vara en bra idé. Att slopa Bromma flygplats som det utlovats i många tiotals år och bygga bostäder på den marken verkar vara en alldeles utmärkt idé. Och nedrustningen av Försvaret tycker jag det verkar som om Moderaterna har klarat av själva utan någon hjälp från de Rödgröna partierna. Över huvud taget så tycker jag det verkar som om Moderaterna är desperata. Läs mer hos Svenska Dagbladet och Expressen och hur andra reagerar.

» Vänt i häcken tillbaka: Jag vet inte hur jag ska tolka det, men jag ser att Aller Media ska återuppliva tidningen "Hänt i Veckan", eller "Vänt i Häcken" som jag föredrar att kalla det hela. För er som gillar skvaller (sant eller ej har ingen betydelse) så är det kanske en god nyhet. Det här är en genre av tidningar som aldrig blir inaktuella. Det kvittar hur gammal blaskan är, det som står i den är fortfarande lika aktuellt (= inaktuellt). Jag tror att jag inte bryr mig alls. Men det är ju skönt att kunna använda "Vänt i Häcken" igen. Det har ju under en tid känts lika inaktuellt som tidningarnas innehåll. Finns Svensk Gamtidning kvar?

Heja Sverige
» Vårt unika och älskade fosterland 1: Tänk vad det är härligt att bo i ett unikt land. Vi är troligtvis det enda land i världen där pensionärer, sjuka och arbetslösa betalar högre skatt än de som har förmånen av ett jobb. Tänk vad skönt det är att bo i ett land som styrs av politiker som har den framsynthet som krävs för att komma på sådana unika tankar.

» Med Centern för ökade klyftor: Centerpartiet har tydligen under dagen gjort ett utspel som går ut på att berätta om hur populärt RUT-bidraget är. Dvs den reform som gör att den som har råd att betala någon för att få städat där hemma får halva kostnaden för detta i bidrag av oss andra skattebetalare. Centerns utspel i dag har berättat att allt fler svenskar utnýttjar bidraget. Och man påpekar att 2/3-delar av de som använder RUT-bidrag tjänar mindre än 32.000. Dvs 1/3-del tjänar mer än 32.000 kronor. Hur många av svenskarna som tjänar under 32.000 eller mer än 32.000 glömmer man att berätta. Men beloppet är en rejäl bit över genomsnittet. Man är också ganska försiktig med att berätta hur stora bidrag som betalas ut. Lägst RUT-bidrag i Sverige betalas ut i Dorotea där Doroteabon i snitt får 13 kronor i bidrag. Störst är bidragen i Danderyd där bidraget i snitt är 1.547 kronor. Det är 119 gånger så mycket. Vad är den stora skillnaden mellan Dorotea och Danderyd? Rätt gissat, dom har mycket högre inkomster i Danderyd. Dvs dom har råd att få sin städning subventionerad av resten av svenska folket. Det har dom inte i Dorotea. Det är dags att säga Nej till det fortsatta Bidragssamhället. Medborgarna måste tvingas att själva ta ansvar för sina liv. Vi kan inte fortsätta på en linje där vi förväntas få bidrag från Staten för allt. Statens kassa är inte oändlig. Skattepengar ska användas till nödvändiga saker, inte till fortsatt utbyggnad av Bidragssamhället. Läs vad SVT och Dagens Nyheter.

Bekämpa bidragssamhället

Stoppa Bidragssamhället

Inga kommentarer: