lördag 16 augusti 2014

Sänkta skatter får effekter

Det sovande folket
» Om Moderaternas rekord: Jag såg att Högeralliansregeringen innehar ett par rekord inom OECD-länderna. Dels har man sänkt skatterna mest av alla OECD:s medlemsländer. Samtidigt har den svenska A-kassan haft den sämsta utvecklingen och sjunkit mest inom alla OECD-länderna. För några dagar sedan berättade jag att den svenska sjukvården rasat i en Europeisk jämförelse. Den är nu sämst i Norden. Vi kunde också för några dagar sedan läsa att priserna i den svenska kollektivtrafiken ökat fyra gånger så mycket som den allmänna prisutvecklingen. Men SJ går trots allt bättre och vinsten ökar. Problemen inom skolan ökar med allt sämre resultat vid internationella jämförelser. Vårt förtroende för sjukvården minskar. Sjukskrivningarna pga främst psykologiska diagnoser inom offentlig sektor ökar. Man kan undra om det finns något samband med allt detta och Anders Borgs rekord i skattesänkningar? Många har fått fler slantar i sina plånböcker, men det har kostat på. Läs vad Aftonbladet ledarskribent tycker. Faktum är dock att allt detta är en medveten politik från Fredrik Reinfeldt. En förklaring finns i boken Det sovande folket. Han skrev boken 1993, 28 år gammal, och den gavs ut av Moderata Ungdomsförbundet. Fredrik Reinfeldt var då ordförande i MUF, satt sedan flera år i Riksdagen och satt i partiets styrelse. Boken är mycket bra att läsa för att förstå vilken ideologi det är som präglar Fredrik Reinfeldts politik. Citatet: – ”Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras” förklarar en hel del av vad som hänt under de åtta åren med Fredrik Reinfeldt i ledningen. Men Fredrik Reinfeldt och Moderaterna har gjort allt dom kunnat för att sudda bort boken ur historien. Under en period förnekade Fredrik Reinfeldt att boken ens existerade. I de bibliotek som tidigare haft boken har den plötsligt bara försvunnit. Men, den är värd att läsa som förklaring till vad ”De Nya Moderaterna” egentligen handlar om. En piratutgåva av boken i PDF-format finns att ladda ner. Det är en usel bok, jobbig att läsa, men den förklarar mycket av det som sedan hänt. Det är alltså INTE en 16-årig MUF:are som skrivit boken. Det är en 28 år gammal Riksdagsledamot som skrivit boken.

» Ett gott skratt förlänger livet: Jag ser i ett av dessa reklammagasin om villalivets fröjder som regelbundet trillar ner i brevlådan att nämnda magasin frågat vilken partiledare som man helst vill ha som granne. Och det är faktiskt spännande resultat i den här lite udda opinionsundersökningen. Nästan hälften vill inte ha någon partiledare alls som granne. Fast det framgår inte om detta beror på att man tror att dom alla är otrevliga grannar eller om det beror på att man inte vill ha en kändis som ständigt bevakas som granne. Hur som helst så har i varje fall en majoritet trots allt valt någon som granne. I toppen på popularitetsligan ligger Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt med vardera 11%. Följd av Jonas Sjöstedt och Gustav Fridolin med 10% vardera. Dessa 4 ligger i en klass för sig. Dom följs av en ny grupp bestående av Göran Hägglund, Annie Lööf och Jimmie Åkesson med vardera 6%. Och i den absoluta botten hittar vi Jan Björklund. Bara 3% vill ha honom som granne. Mer än tre gånger så många svenskar vill ha Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt som granne jämfört med Folkpartiets Jan Björklund! Kan det vara så att dom gissar att Jonas är solidarisk och delar med sig medan Jan ska betygsätta allt. Från gräsklippning till ansning av fruktträd och putsning av fönster?

» Rösthjälp: På många håll publiceras det olika s.k. Valkompasser. Dvs genom att svara på vad man tycker i olika frågor så får man veta vilket parti som man står närmast. Själv har jag just fyllt i den Valkompass som Aftonbladet har. Och resultatet blev att jag borde rösta på Vänsterpartiet eller Feministiskt Initiativ. Och i den absoluta botten hamnade Sverigedemokraterna.

Inga kommentarer: