torsdag 28 augusti 2014

Moderata Högerpartiet

De nya Moderaterna älskar dom med pengar
» Avskaffa RUT-bidragen: För ett par dagar sedan berättade Aftonbladet lite om var alla pengarna som betalas ut i RUT-bidrag i slutändan hamnar. En av de personer som lade stor energi på att lobba för införandet av RUT-bidragen var Monica Lindstedt. Hon är ordförande för Företagarna och också största ägare av företaget Hemfrid som är Sveriges största företag inom RUT-marknaden. RUT-bidragen infördes för sju år sedan av den nytillträdda Högeralliansregeringen och har växt sedan dess. Allra helst i Moderatghetton som Danderyd där i genomsnitt varje Danderydsbo får nästan 3.500 kronor i månaden av oss andra skattebetalare i bidrag för att få sina villor städade. I fattigare kommuner där kanske behoven är större ligger summorna på någon eller några hundralappar. Nu visar det sig att företaget Hemfrid under de senaste fem åren plockat ut närmare en halv miljard i statliga subventioner via RUT. Och bara huvudägaren Monica Lindstedt har under de tre senaste åren plockat ut 31,2 miljoner kronor i vinst från företaget. Men det är inget problem tycker Högeralliansens förespråkare och vänner till Monica Lindstedt. Jag tycker annorlunda!

De nya Moderaterna
» Politiker dom bara lovar och lovar: Det här är en fördom som ofta sprids. Men det är inte sant. När politiker ger vallöften så tror jag faktiskt att dom i allmänhet har för avsikt att infria det här löftet också. Se'n kan det hända att löftet inte blir uppfyllt trots "goda" ambitioner. Det kan bero på att förhållandena totalt förändrats. Det kan bero på att det helt enkelt inte är möjligt rent politiskt att fatta beslut. Och det kan bero på total inkompetens. Låt mig ta ett exempel. Inför valet 2010 lovade Moderaterna i Stockholm att det skulle byggas 4.100 nya studentbostäder. Och det var väl inte ett helt orealistiskt löfte. Men det har inte blivit så, det har blivit 162 stycken. Dvs knappt 4% av vad man lovat! Vad beror då detta på? Har förhållandena totalt förändrats? Är det så att det kanske inte längre behövs studentbostäder! Kanske finns det inte byggmaterial och byggnadsarbetare att få tag på så att det inte går att bygga hus! Nja? Eller har det varit så att det inte gått att politiskt genomföra? Kanske är det så att Moderaterna inte haft tillräcklig majoritet i de politiska församlingarna för att kunna fatta besluten! Nja? Eller kan det beror på total politisk inkompetens? Ja, kanske är det så? Men som sagt, i allmänhet menar faktiskt politiker allvar med sina vallöften.

Moderata vallöften
» Dagens skratt: När jag nu i dag specialiserat mig på Moderaterna så kan jag inte låta bli att citera några rader i den Moderata valbroschyr jag fått från Moderaterna här i Åstorp. Som extra intresserad av infrastruktur, kommunikationer och järnvägar så läste jag naturligtvis detta avsnitt extra noga. Med en pappa, en farfar, en farfars far, en morfar, en kusin mm som jobbat och jobbar inom järnvägen är detta kanske ganska naturligt. Hur som helst så skriver Moderaterna i Åstorp så här: - "I superbussarnas och pågatågens spår är det viktigt att alla kommuner får tillgång till de kollektivtrafikstråk som byggs. Västkustbanan måste igenom Helsingborg." För Moderaterna vill jag berätta att 1991 byggdes Knutpunkten i Helsingborg. Denna järnvägsstation ersatte då de båda "säckstationer", Färjestationen och Centralstationen, som innebar att tågen inte kunde köra igenom Helsingborg. Men sedan Knutpunkten byggts leds numera Västkustbanan (Oslo -) Göteborg - Helsingborg - Malmö (- København) alltså genom Helsingborg. Innan dess gick genomgående tåg på Västkustbanan istället via Åstorp. Men som sagt sedan 1991 är detta ändrat. Jag undrar verkligen vad Moderaterna menar med sina rader i valbroschyren. Är det för att sedan kunna säga att löftet har infriats?

» Om folk och Folk: Jag hade ju i går funderingar om Silvia och Maddes beslut att bojkotta utdelningen av Polarpriset till rockfarfar Chuck Berry. Skälet skulle visst vara att Chucken för 55 år sedan dömdes för trafficking. En ung mexikanska som fått jobb i en av hans krogar prostituerade sig också. Det är mer än 50 år sedan han har avtjänat sitt straff, och det har varit stora frågetecken under alla år hur stor roll rasismen spelade i den domen. Men Silvia och Madde tycker att det hela 55 år senare ska fortsätta spela roll i behandlingen av Chuck Berry. Däremot verkar hon aldrig ha varit intresserad av att pappas nazistkopplingar ska spela roll. Dom är glömda och sonade - fast det aldrig sonats något brott. Och det finns ganska gott om artister som under åren hittat på både det ena och det andra. Tänker hon fortsätta bojkotta alla dessa? Jag tar för givet att personer i bekantskapskretsen som gjort sig skyldiga till brottslighet mycket senare nu slängs ut ur bekantskapskretsen. Inga skattebrottslingar, bedrägeridömda osv i den Kungliga bekantskapskretsen längre? Inga blodsbesudlade diktatorer? Silvia och Madde gör naturligtvis som deras moral säger. Men det är mycket känsligt när officiella företrädare för svenska folket beter sig på det här viset. Avskaffa Knugahuset så kan Silvia och Madde göra som dom vill utan att svenska folket lägger sig i.

Fast andra brottslingar passar

Andra med blod på fingrarna passar

Inga kommentarer: