lördag 30 augusti 2014

Välfärden är viktig

» Vi är villiga att ställa upp: SKPF, Svenska KommunalPensionärernas Förbund, har låtit SIFO fråga ett urval av svenskarna frågan om vi är villiga att betala högre skatt för att bevara vår välfärd. Och denna undersökning visar att svenska folket tror på en solidarisk välfärd. I genomsnitt är två tredjedel, dvs 67% av väljarna villiga att betala mer i skatt om detta går till att bevara vår välfärd. Även Högeralliansväljare är villiga till detta. 50% av Högeralliansväljarna ställer upp och 82% av de Rödgröna väljarna. Högst är siffran bland Vänsterpartiets väljare, 93%. 78% av de Socialdemokratiska väljarna och 84% av Miljöpartiets väljare svarar Ja. Av de Sverigedemokratiska väljarna ställer 63% upp. Bland Högeralliansväljarna ställer 58% av Kristdemokraterna upp, 55% av Folkpartisterna och 51% av Moderaterna. Det enda parti som inte längre har någon solidaritet kvar är det nyliberala Högerpartiet Centern där bara 35% ställer upp för Välfärden. Hela 55% av Centerpartisterna svarar Nej på frågan. Det är uppenbart att Centern under Annie Lööf nu tydligen helt har tagits över av de fundamentalistiska nyliberalerna kring Stureplanscentern medan de gamla traditionella Centerpartisterna övergett partiet och gått åt annat håll. Läs även här.

» Om falsk stolthet: Nyligen lanserade Sverigedemokraternas Ungdomsförbund (SDU) en kampanj på temat "Stolt svensk". Det hela byggde på en blond "svensk" tjej framför typiska svenska bakgrunder. Fast, som allt annat från Sverigedemokraterna, så var det hela just falskt. En granskning som gjorts visar att den "stolta blonda svenskan" i själva verket är en köpt bild från en amerikansk bildbyrå och är tagen i Santa Monica Beach i USA och har alltså inte ett dugg med Sverige att göra. När jag i dag hälsar på hos SDU på deras hemsida så pryder fortfarande denna amerikanska deras startsida. Vi får se hur länge det gäller. Vi andra kan ju i varje fall få oss ett gott skratt på SDU:s bekostnad. Fast om man tänker efter så är hela företeelsen inget att skratta åt - man vill helst gråta. Jag undrar hur denna "stolta blondin" känner för att användas av ett rasistiskt parti i deras kampanj?

En falsk stolt svensk

» Terrorismparanojan slår till: Under några timmar drabbades København av terrorismparanoja. En skäggig 21-åring på pendeltåget betedde sig underligt tyckte medpassagerare och ringde polisen. Han satt och läste boken "War on Terror" och var mycket nervös. Han hade dessutom en svart väska med sig (med sin bärbara dator och skrivare). Fast han var nervös eftersom han var på väg till en tenta vid universitetet. Men polisen drog igång fullt pådrag. Den stackars skäggige 21-åringen möttes av det fulla pådraget i sin mobiltelefon med övervakningsbilder och hela köret när han kom ut från tentan. Han blev så nervös när han förstod vilket pådrag han förorsakat att han låste in sig på handikapptoaletten och ringde till polisen... Polisen i København har beklagat pådraget! Ibland är vår terrorismparanoja lite överdriven.

Stoppa rasismen
» Man skäms lite smått som skåning: Eleverna på lågstadiet på Kviingeskolan och Västerskolan i Östra Göinge kom på att dom ville lära sig lite arabiska så att dom bättre kunde prata med sina klasskamrater som kommit som flyktingar. De små telningarna ville få lov att delta i hemspråksundervisningen, men detta är inte möjligt enligt skollagen. Istället föreslog skolledningen att dom kunde erbjudas att under Fritt valt arbete lära sig lite arabiska. Men det skulle dom inte gjort. Rasismen och Islamofobin visade sitt rätta ansikte. Kritiken från en del håll blev intensiv och ansvariga utsattes till och med för hot. Vad dom inte begriper är att den som lär sig arabiska har en stor fördel i framtiden. I en allt mer internationell värld är språkkunskaper guld värda. Arabiska är världens femte största språk. Det finns 295 miljoner människor som har arabiska som modersmål. De språk som är större är kinesiska, spanska, engelska och hindi i nämnd ordning. Tyskan kommer på 12:e plats, franskan på 10:e, ryskan på 8:e. Bra gjort i Östra Göinge! Låt barnen lära sig världsspråken. Läst i Kristianstadsbladet och hos Sveriges Radio. Fast man kan ju naturligtvis gå in och läsa hos våra rasister som verkar tro att om man lär sig ett främmande språk så har vi omedelbart blivit invaderade. Enligt dessa intelligensbefriade tombollar så ska vi inte lära oss främmande språk. Vi fortsätter prata svenska så får resten av världen anpassa sig till oss. Svenska kommer förresten på ungefär 90:e plats bland världsspråken. Att lära sig engelska innebär naturligtvis en invasion av t.ex. NATO för att inte tala om tyska som ju innebär en tysk invasion osv. Läs kommentarerna hos Avpixlat och Nationell Nu om du vill bli illamående och samtidigt styrkas i din uppfattning att rasister är intelligensbefriade.

Inga kommentarer: