onsdag 6 augusti 2014

Lite hackande på Moderaerna

» Om svensk arbetsmarknad: Den 28 juli kommenterade jag under rubriken "Klavertrampen vaknar" Filippa Reinfeldt och Tobias Billströms debattartikel om sjuksköterskor. Dom tyckte att bristen på sjuksköterskor i Sverige skulle avhjälpas delvis genom att det skulle bli enklare för invandrare att få sin utbildning verifierad i Sverige och därmed snabbare komma ut i arbete. Och det är en bra idé för ansvarig minister Tobias Billström att snarast genomföra. Men dom tyckte också att vi skulle locka sjuksköterskor i andra länder att flytta till Sverige. Och det tycker jag inte är en lika god idé. En god idé däremot hade varit att se till så att arbetsförhållanden, löner osv är så pass bra för sjuksköterskor att dom stannar i Sverige. Men så långt verkar inte Filippa Reinfeldt tänka. I varje fall stod det inget om något sådant i hennes debattartikel. Nu ser jag att det under förra året var 1.300 svenska sjuksköterskor som fick sin svenska sjuksköterskeutbildning verifierad i Norge och utrustades med en norsk sjuksköterskelegitimation. Det är en tredjedel av det totala antal sjuksköterskor som fick sin legitimation i Sverige. Jag vill upprepa mitt tips till Filippa Reinfeldt. Om du såg till att arbetsförhållanden och löner för svenska sjuksköterskor var tillfredsställande så skulle kanske en stor del av bristen på sjuksköterskor snabbt kunna avhjälpas. Men troligtvis kan inte en Moderat tänka så långt!

Helsingborg
» Om eftergifter till vissa: Sverige tar emot många flyktingar, och det ska vi vara stolta över. Ett av de stora problemen med detta är att ordna fram boende för de som kommer till oss. Och Migrationsverket försöker därför skriva avtal med Sveriges kommuner för att gemensamt lösa problemen. Ansvarig minister är Moderaten Tobias Billström. Och han påpekar ofta hur viktigt det är att alla kommuner skriver avtal. Därför är det egentligen tragiskt att det är just Moderatstyrda kommuner som utmärker sig med att vägra skriva några avtal med Migrationsverket. Men uppenbart är att Moderaten Tobias inte verkar villig att ta sina partikamrater i öronen. En av de Moderatstyrda kommuner som vägrar skriva något avtal är min grannkommun Helsingborg. Enligt den undersökning som Helsingborgs Dagblad gjort har inte kommunledningen stöd från innevånarna i Helsingborg. Istället visar undersökningen att nästan 60% av Helsingborgarna vill ha ett avtal medan bara 35% säger Nej. Så Moderaterna i Helsingborgs motstånd kan inte handla om att man vill följa något krav från medborgarna - tvärtom. Istället handlar det väl om en eftergift till Sverigedemokraterna och ett eget motstånd inom partiet. Ta ett snack med Tobias Billström...

Region Skåne
» Om Moderat önsketänkande: För två år sedan satte Sveriges Kommuner och Landsting som mål att halvera kostnaderna för bemanningsföretag inom vården. Man ska alltså halvera antalet inhyrd personal från bemanningsföretag och istället ha egen personal anställd - vilket är billigare. Hur har det då gått? Ja, i Skåne har det inte alls gått bra. Inom Region Skåne, som leds av en femklöver som styrs av Moderaterna och får röstbistånd från Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna och Miljöpartiet, har istället kostnaderna för bemanningsföretag ÖKAT. Nu har man flyttat fram målet om en halvering med två år, men inte heller detta kommer att klaras. Kostnaderna ökar! Men man kan ju alltid sätta upp nya mål? Det kan påpekas att i SKL:s ranking av länens sjukvård så har Skåne på några år rasat ner till sista plats.

» Dagens bedragare del 9: Skiten fortsätter att strömma in i mejllådan. I dagens skörd har jag valt ut det här mycket korta mejlet. Ett mejl jag inte riktigt begriper. Pga skuld ska man sluta leverera 14 augusti? Men vilka är man? Vad ska man sluta leverera? Tanken är väl att jag ska bli så nyfiken på vad det handlar om så att jag klickar på den bifogade zip-filen. Och vad denna fil innehåller vill jag helst inte tänka på. Jag tror att jag låter det hela gå i papperskorgen utan att passera Gå!

Change in percent.
Donni [kmatsen@daykimball.org]
Skickat: den 6 augusti 2014 05:47
Till:
sven@swl.nu
Bifogade filer:
Information.zip? (13 kB?)

HEY

Because of debt we stop delivery 14.08.2014. Detailed information is in the attached file.

Twitchell Lauren
Tel./Fax.: +44 171 3515966

Får ni ett mejl med en bilaga där ni inte vet vem avsändaren är eller vad det är i bilagan så släng skiten. Klicka inte på okända bilagor. Allra helst om det är .zip filer.

Inga kommentarer: