söndag 10 augusti 2014

Krigsbrott och annat smått och gott

Säg Nej till Sverigedemokraterna
» Om början till undergången: Svenska Dagbladet besöker i en serie artiklar de olika partiernas starkaste fästen i landet. I går besökte man därför min egen grannkommun Bjuv, som i förra valet var Sverigedemokraternas starkaste fäste. Och det blev komiskt! Dels är det ju så att det kan ifrågasättas om Bjuv längre är Sverigedemokraternas starkaste fäste. I förra valet fick SD nästan 20% i Bjuv. I det kommande valet ställer SD inte ens upp i kommunvalet i Bjuv. Det handlar om att SD:s tidigare starke man i Bjuv, Allan Jönsson, har lämnat SD pga missnöje med den interna toppstyrningen i partiet. Han har "återstartat" sitt lokala Framstegspartiet. Och i stort sett alla de andra SD:arna i Bjuv har följt med. Och det återstående Sverigedemokraterna får inte ihop någon villig att ställa upp på en lokal lista. Frågan är om detta är en trend som kommer att fortsätta? Faktum är att det finns ett mycket stark missnöje med toppstyrningen inom Sverigedemokraterna. I Bjuv (och i resten av Skåne) finns en lång tradition av lokala partier, så det förklarar att det börjar i Bjuv. Men fortsätter det? Men mitt stora skratt gav jag upp när jag läste den allra första meningen i artikeln: - "Här brukar man säga att det tar tre generationer att bli Bjuving, säger Allan Jönsson." Och redan här har artikelförfattaren missförstått något. Det finns inget som heter "Bjuving"! Det heter "Bjuvsing"! Det är mycket viktigt. Låt mig ta ett par andra citat: - "Jag tror inte att det finns en enda medlem i ett enda parti som kan ställa sig bakom partiet i alla frågor, då är ju den personen helt hjärntvättad. Man måste ju få säga sin mening utan att varenda diskussion blir kväst". Den förklarar nog en hel del om varför Allan Jönsson hoppat av det toppstyrda Sverigedemokraterna, som han faktiskt varit med om att bygga upp en gång. Så här beskriver han sitt första möte med Jimmie Åkesson. När Sverigedemokraterna ville få igång ett samarbete med den partibildning, Skånes Väl, som var ett samarbete mellan många olika lokala skånska partier som Allan var aktiv i. - "Där möttes de lokala partiledarna i valalliansen, di gamla gubbarna, av tre osnutna telningar som kom cyklandes till mötet. Det var SD:s delegation. De kom in och hade en massa visioner men det tog inte 20 minuter innan vi kastade ut dem". En av de "osnutna telningarna" var Jimmie Åkesson.

Det är många som behöver sjukhusvård
» Det går utför: Den 21 juli skrev jag om en utvärdering av hur Sjukvården i Sverige utvecklats. Och denna visade t.ex. att Sjukvården i Skåne rasat från en mittplacering i Sverige för några år sedan till att ligga i absoluta botten av de svenska landstingen i dag. Men det finns naturligtvis inget samband mellan denna utveckling och det faktum att Skåne styrs av Moderaterna med röstunderstöd i Regionfullmäktige från kollegorna i Femklövern, Centern, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet. Vi kan i dagens Helsingborgs Dagblad t.ex. läsa om uselt förtroende för vården i Nordvästskåne. Det är långa köer, minskat antal sjukhussängar, överbeläggning och utarbetad personal som går in i väggen. Och nu läser jag hos SVT om en utvärdering som gjorts av sjukvården i 35 Europeiska länder. Och denna visar att Sverige rasat 5 placeringar det sista året och vi är nu sämst av de Nordiska länderna. Alla våra Nordiska kollegor ligger på 10-i-topp medan vi själva nu rasat ner till 11:e plats. Men vi har ju fått Jobbskatteavdrag, RUT-avdrag, ROT-avdrag och allt det andra. Tyvärr räckte sedan inte pengarna till vården!

Make Love - Not War
» Rapport från Gaza: I sedvanlig ordning så har svensk media bara plats för en fråga. Under en period var det bara Gaza som gällde. Andra konflikter och problem i världen glömdes bort. Nu har det vänt. Efter några dagar med Bergslagens brandkatastrof är det nu katastrofen i Irak som gäller. Katastrof efter katastrof med krig, mördande och massakrer avlöser varandra. Och egentligen är den stora skurken att andra stater lägger sig i. Mördandet i Afghanistan började med att först Sovjet och sedan USA lade sig i interna konflikter och pumpade in vapen. Och det har fortsatt. Utan någon större urskiljning säljer man vapen till kreti och pleti som säger sig vilja bekämpa någon. I Irak störtade man en diktator och har sedan dess skapat kaos. I Libyen störtade man en annan diktator och har sedan skapat kaos. Och allt bottnar i stormakters oförmåga att låta bli att lägga sig i militärt. I Mellan Östern finns det alltid någon som är villig att skicka pengar och vapen bara man säger sig vilja bekämpa någon som man inte tycker om. Det må vara Iran eller shiamuslimer eller sunnimuslimer eller kurder eller... Det som nu sker i främst norra Irak är troligtvis en av de värre exemplen på krigsbrott på länge. Men det mesta hade kunnat undvikas om andra låtit bli att stötta upp allsköns lycksökare eller fanatiker med pengar och vapen. Att inte ens s.k. "civiliserade demokratier" kan uppföra sig anständigt kan vi läsa här. Egentligen är den stora skurken världens vapenindustri som aldrig missar att förse en ny marknad med deras mordvapen.

» Bedragare del 11: Jag vet att jag lovade att inte publicera fler bedrägerier. Men det här mejlet har jag fått dryga 10-talet exemplar av under dagen. Och eftersom det kombinerar tre företeelser som jag totalt saknar förtroende för så kan jag inte undvika det hela.

BREAKING NEWS: Slender body is just a few weeks away!
torget140d@t-mobile.pl [torget140d@t-mobile.pl]
Skickat: den 10 augusti 2014 14:23
Till: sven@swl.nu

How many times have you tried to get fit but failed?
No wonder you are sure you have lost the battle of the bulge!
You probably have if we stick to traditional 'workout plus diet' scheme.
You certainly haven?t if you take a brand new formula.
It splits fat cells and suppresses your appetite and you lose 20 lbs a month!

Find out more >>>

For more news, please go to FoxNews.com and watch Fox News Channel.

More Newsletters | Unsubscribe | Privacy Policy
©2014 Fox News Network, LLC. All Rights Reserved.

Fox News never sends unsolicited email. You received this email because you requested a subscription to Breaking Alerts from FoxNews.com.

För det första har jag inget förtroende alls för Fox News, denna högervridna propagandakanal. Se'n har dom naturligtvis inget med mejlet att göra. För det andra saknar jag totalt förtroende för den bantningshysteri som så många försöker tjäna en hacka på. Och för det tredje så är det hela naturligtvis bluff allt ihop. Riktigt komiskt blir det på slutet när man påpekar att Fox News aldrig skickar oönskad e-post utan endast om man bett om den. Och så skickar man mer än 10-talet likadana mejl från olika påhittade adress som har visst samband med mig. Haha!

Inga kommentarer: