lördag 23 november 2013

SD, Vilks och Judit

Sverigedemokraten som har rätt: Sverigedemokraterna har ju sina Landsdagar just nu. Och då fortsätter naturligtvis media att vara stygga och berättar vad som sker bakom kulisserna. Expressen berättar i dag om SD-toppen Richard Jomshof. Och surprise, surprise, jag tycker att Richard Jomshof har helt rätt! Vad är det då som han har så rätt om. Jo i samband med ett möte i Göteborg konstaterar han att: - "Hade vi inte haft en lista utan gått till val på regionlistor så är jag övertygad om att det hade varit totalt kaos i riksdagen". Vad det handlar om är att SD bara har en enda central lista till Riksdagsvalet istället för flera olika regionala listor som är det vanliga. Richard Jomshof konstaterar helt enkelt att om inte partistyrelsen centralt har kontroll över vem som står på listan så riskerar det att dyka upp ännu fler pajasar som trampar i klaveret, mer än vad som är standard inom SD.

En av de Sverigedemokrater som trampat i klaveret är Börje Brandhill i Västerås. I en insändare (som aldrig publicerades) skrev han nyligen: - "Flyktingar kallas de, men sanningen är den att nittionio procent av dem är snyltare och parasiter". Ett påstående som visar hur dålig kontakt med verkligheten som allt för många SD:are har. Själv tycker jag att 99% av alla Sverigedemokrater inte är något annat än snyltare och parasiter!

För övrigt får jag gratulera Stefan Löfven som tydligen blivit utnämnd till Sverigedemokraternas huvudfiende. Grattis Stefan, kan man få någon bättre komplimang?

Blockpolitikens död: Expressen har låtit Demoskop fråga väljarna hur dom ser på en kommande regering. Hur ska den kunna se ut? Och dom har då fått fyra alternativ att ta ställning till. Endast det egna blocket, en blocköverskridande regering, ett samarbete med Sverigedemokraterna och en blocköverskridande regering inklusive SD. Bland Högeralliansväljare vill 21% inte bryta upp blockgränserna. 53% kan mycket väl tänka sig en blocköverskridande regering. 11% kan tänka sig ett samarbete med Sverigedemokraterna och 15% kan tänka sig samarbete med både SD och Rödgröna partier. Mer än hälften av Högeralliansens väljare kan alltså mycket väl tänka sig en blocköverskridande regering och ytterligare var fjärde Högeralliansväljare kan mycket väl tänka sig att släppa in SD i värmen. Bland de Rödgröna väljarna ser det lite annorlunda ut. 21% håller fast vid blockpolitiken, precis som bland Högeralliansväljarna. Hela 72% kan tänka sig ett samarbete med partier inom Högeralliansen. Däremot kan ingen tänka sig ett samarbete med enbart SD. 6% kan tänka sig att släppa in alla, både Högeralliansväljare och SD. Om väljarna får bestämma ska blockpolitiken slängas på sophögen. Och bland Högeralliansväljare så kan var fjärde till och med släppa in SD på ett eller annat sätt.

Om en pajas: Jag läser i Aftonbladet att Lars Vilks inte ångrar sig. Lars Vilks är en pajas, som tror att bara för att man kallar sig för konstnär så ger det rätt att strunta i lagar, att slänga all moral på papperskorgen och helt enkelt göra precis som man vill i konstens namn. Hans Muhammed som rondellhund är i huvudsak skapad för att få ny medieuppmärksamhet eftersom det då varit tyst om honom en tid. Jag är mer upprörd över hans totala ointresse för att följa lagarna med sina anskrämliga byggen inne i naturskyddat område på Kullaberg. Men en pajas är han och den bästa behandlingen vore att totalt negligera honom. Total medietystnad är det värsta straffet för honom. Alltså borde jag inte ens ha skrivit det här!

Ett helt korrekt beslut: Till slut ser jag att Carina Perenkranz och Pernilla Parszyk inte får vara med i Melodifestivalen. Vet ni inte vilka de är? Judit & Judit i ComHems reklam! Dom är för starkt förknippade med ComHem enligt SVT. Men Judit & Judit är missbelåtna och tycker att det är orättvist eftersom även andra artister gör reklam. Men jag tycker SVT:s beslut är helt korrekt. Carina Perenkranz och Pernilla Parszyk är två reklamfigurer som tydligen tänkt extraknäcka som artister. Dom andra är artister som extraknäcker med reklam.

Inga kommentarer: