onsdag 6 november 2013

Bortkastad tårta

FRA
Slöseri på tårta: Visst har vi väl nästan alla ibland känt en stark vilja att t.ex. sparka Jimmie Åkesson i häcken eller kanske till och med slå honom på käften. Men det är INTE acceptabelt. Vi lever i en demokrati (eller i varje fall i ett land med starka demokratiska tendenser). Och en demokrati kräver att alla har rätt att framföra sina åsikter - oberoende av hur korkade dom är. Sedan kan det hända att människor framför direkt förolämpande synpunkter om andra människor. Men då är det ett ansvar för juridiken och inte för självpåtagna rättskipare. Och att slösa goda tårtor på rasister som Jimmie Åkesson är helt förkastligt. Varken tårtor eller järnstänger hör hemma i den politiska debatten. Och eftersom det dessutom nu kommer att utnyttjas till bristningsgränsen av Sverigedemokraterna för att skapa sympati för dom stackarna så innebär dessutom dumheterna i praktiken ett stöd till Sverigedemokraterna. Jag har länge hävdat att den bästa protesten mot Sverigedemokraterna är att genomföra en lagenlig demonstration mot deras arrangemang. En sådan demonstration förbereds lämpligen genom att vi alla samlas för att inmundiga en rejäl gemensam middag bestående av bruna bönor och köttbullar med rejält med lök. Sedan är det bara att ställa sig och vända ryggen åt rasisterna medan man låter naturen ha sin gång. Sveriges Radio och Metro och på en massa andra ställen.

Dagens humor: Direkt humoristiskt blir det när jag hör SD:s Björn Söder sitta och suga på sympatikaramellen i radion och bland annat hävda att den politik som Sverigedemokraterna förespeglar är den normala ute i Europa, det är Sverige som för en extrem politik. Det skulle väl möjligen vara i t.ex. Ungern som det förs en politik som stämmer överens med SD:s politik!

Ännu mer humor: Humoristiskt blir det även när jag läser att Aftonbladet "exklusivt" köpt filmen på tårtattacken från ett SD närstående produktionsbolag (Smalben Produktion) som filmade det hela på SD:s uppdrag och sedan kan lämna över Aftonbladets pengar till SD.

Moderat som trampat i klaveret: Nu läser och hör jag att Moderaten Gunnar Axén bestämt sig för att ta en "time-out" från politiken. Gunnar Axén var ordförande i Socialförsäkringsutskottet och har naturligtvis som sådan fått en hel del kritik från mig tidigare. Redan den 23 oktober kunde jag berätta att en tjej i MUF anmält Gunnar Axén för sexuellt ofredande. Och nu står det klart att han kommer att delges misstanke om brott och det har fått honom att i varje fall tillfälligt lämna politiken. Jag har naturligtvis ingen aning om ifall denna unga MUF:are av någon anledning hittat på historien eller om Gunnar Axén av någon anledning inte kunnat hålla fingrarna i styr. Men att gotta sig i att en politisk motståndare försätter sig i problem kan man naturligtvis inte låta bli. Aftonbladet och Expressen och Metro bland annat.

En bloggare gläds: Medan bloggaren Sven Tycker gläds så är det nog ett antal andra bloggare som oroas. Jag ser att Skatteverket ska granska framgångsrika kommersiella bloggares skatteredovisning av sina inkomster. Det är en hel del bloggare / bloggerskor som tjänar en hel del slantar (och gratis varuprover) på att skriva dold textreklam på sina bloggar. Och det är en hel del bloggare / bloggerskor som "glömmer" att berätta för Skatteverket om dessa inkomster. För övrigt är all denna fega betalda textreklam ett tecken på bristande moral. Se även Resumé

Inga kommentarer: