lördag 30 november 2013

Inte alla tar sitt ansvar

Om att betala TV-avgift: Aftonbladet har granskat hur det står till med TV-avgiften bland våra folkvalda politiker. Och det visar sig att 347 av våra 349 riksdagsledamöter snällt betalar för sig. 2 (två) undantag finns det dock. Och intressant är att båda är Sverigedemokrater! Sven-Olof Sällström berättar att han varit inneboende tidigare men nu bor i egen bostadsrätt där han inte har någon TV. Fast det visar sig lyckligtvis att han har en Smartphone i varje fall och har då plötsligt precis anmält TV-innehavet. Vilket ju faktiskt är tur. För om han sitter som Riksdagsman så ska han inte försöka lura mig med att han kan sköta det uppdraget på ett ansvarsfullt sätt utan att följa med i vad som händer i TV och den debatt som förs där. Och det främst i de TV-kanaler man finansierar med TV-avgiften. Resten av skiten på TV betalas av reklamen. Den andra SD-ledamoten som inte behagar betala för sig är Julia Kronlid som tycker det "är märkligt att betala TV-avgift". Och det får hon gärna tycka, och arbeta för en förändring den politiska vägen. Men fram tills dess följer man de regler som gäller - även om man är Riksdagsledamot för Sverigedemokraterna! Huruvida vår Moderata Utvisningsminister Tobias "Klavertrampet" Billström har börjat betala för sig framgår inte. Det passade ju inte tidigare. För övrigt är det lite si och så inom SD rent allmänt.

Drägget slår till igen: Vår nyvalda ärkebiskop Antje Jackelén utsätts just nu för en vidrig hatkampanj på rasisternas olika medier. Det passar tydligen inte svinen att en kvinna utsetts och en kvinna som inte hatar alla andra religioner. Tyvärr blir man inte överraskad! Se t.ex. SR Kristianstad, Dagens Nyheter och Expressen.

Begränsa miljöboven flyget
Flyget som miljöbov: Flyget som miljöbov aktualiseras åter av den dom som Mark- och miljödomstolen kommit med gällande Arlanda. När Arlanda byggdes var det i mer eller mindre ren glesbygd. Och för att ersätta Bromma som är placerad mitt i bebyggelsen. Sedan dess har trafiken ökat kraftigt, Bromma är kvar och bostäder och arbetsplatser har hamnat allt närmare Arlanda. Allt fler människor utsätts för oväsen och utsläpp. Och domen från Mark- och miljödomstolen ändrar inte på något av detta. Istället blir det fritt fram för ännu mer utsläpp eftersom Arlanda slipper räkna in utsläppen som skapas för att resenärerna ska ta sig till flygplatsen.

Spriten som dunstade bort: Jag läser hos Kvällspesten om hur moderatstyrda Staffanstorp fortsätter trolla med spritnotor. I dag berättas om hur en nota på 6190 kronor från ett planeringsmöte där man druckit ett antal gin tonics, rom o cola och vodka tonic stryks med noteringen "betalas på annat sätt". Två månader dyker en ny nota upp med krav på ersättning för exakt samma möte och på exakt samma summa. Men nu står det helt enkelt bara "mat och dryck" på notan och all alkohol har dunstat bort. Dom är smarta dom där snikna nissarna!

Inga kommentarer: