måndag 25 november 2013

Nassar och klavertrampande moderater

Högerextremisterna slår till: Ett antal svenska tidningar och flera kommunkontor har under natten attackerats av nynassarna i Svenskarnas parti. En grupp ute på högerkanten som inte tror på demokratin och yttrandefrihet. En grupp som tycker att Sverigedemokraterna övergett sina ideal när Jimmie Åkesson förtvivlat försöker göra partiet rumsrent. Läst i Kvällspesten och sett i Sydnytt.

De nya Moderaterna
Dagens klavertramp: Jag läser att anhöriga till en svårt sjuk man som avled på sjukhus har stämt Sjukhuset för att man lät TV-programmet Sjukhuset, som sänds i TV3, filma honom utan medgivande. Och sjukhuset har ändrat rutinerna men medger inte att man behöver betala något skadestånd. Och hela affären får den ansvariga Moderata politikern, Landstingsrådet Erik Weiman, att trampa rejält i klaveret. Enligt honom: - "Landstinget har inte gjort något fel utan att mannens anhöriga får skylla sig själva, som tittat på TV." Och det kan man ju i och för sig tycka, att den som tittar på skiten som sänds i TV3 får skylla sig själv. Men jag tror att Erik Weiman och Landstinget i Uppsala ska fundera en gång till!

Ett annat Moderat klavertramp: Att vår Moderata Statsminister för några år sedan i sin bok Det sovande folket hävdade att Välfärdsstaten var en omöjlig konstruktion har jag berättat tidigare. Och att vår Moderata Finansminister Anders Borg i boken ”Generell välfärdspolitik – bara magiska ord” skrev att hans mål var "Att på ett rationellt och humant sätt nedmontera den generella välfärdspolitiken" säger lite mer. Därför blir jag inte förvånad när jag läser att den Moderata ordföranden i riksdagens arbetsmarknadsutskott Jessica Polfjärd menar att: - "Vi får ett bättre samhälle om omsorg sköts solidariskt av anhöriga än om omsorgspersonal avlönas". Enligt Jessica ska alltså våra gamla vara beroende av att det finns anhöriga boende på orten som har möjlighet att ta ledigt från arbetet. Alla vi med åldrande anhöriga ställer naturligtvis upp och gör vad vi kan för våra föräldrar. Men min mamma får inte bli beroende av att jag inte måste arbeta när hon kanske behöver hjälp eller att min syster kan åka ner från Dalarna till Skåne. Snälla Jessica tänk en gång till.

Fler moderata klavertramp: I Örebro bor Katrin Winarve som är Riksdagskandidat för Moderaterna. På Twitter har hon löst livsmedelsförsörjningen. Eller vad sägs om dessa båda kloka ord: - "Stoppa idiotiska idéer med att äta insekter. Utrota vargen så kommer det att finnas kött åt alla i framtiden också" vilket förklaras så här: - "Om vargen försvinner kan annat ätbart vilt öka och då kommer det att finnas mat så det räcker." Visst är det skönt med kunniga och välutbildade politiker i Riksdagen!

Inga kommentarer: