lördag 9 november 2013

Annie Lööf, Centern och Högeralliansen

Centern lämnar Alliansen: Detta var huvudrubriken på framsidan i NST (Nordvästra Skånes Tidningar) i morse när jag slog upp tidningen till frukostgröten innan jag cyklade till jobbet. Centerpartiet spräcker alliansen är rubriken på artikeln när jag läser den på nätet. Och med tanke på Annie Lööfs reaktion under gårdagen på Stefan Löfvens utspel att valutslaget kan innebära att han bjuder in t.ex. Centerpartiet så är naturligtvis tidningsrubriken riktigt komisk. Vad det handlar om är att Centerpartiet nu valt att lämna den styrande Högeralliansen i Båstad. Vilket får till följd att dom förlorar sin majoritet. Anledningen är oenighet helt enkelt. Allt är möjligt!

För övrigt kan vi notera att Annie Lööfs arroganta avböjande inte mottagits särskilt väl bland kommentatorer. Den allmänna synpunkten verkar vara att hennes Twitter inte var så välgenomtänkt. Så låt oss ta det en gång till: - "Det finns tre saker som jag tycker riktigt illa om: 1) socialism 2) arrogans 3) män som inte förstår ett nej."

Nassarna kliver fram från sin gödselkurra: En grupp som uppenbarligen Annie Lööf håller högre än Socialdemokrater, var ute och slogs i Stockholm i dag. I dag var det 75-årsdagen av den s.k. Kristallnatten 1938 i Tyskland när synagogor brändes, judiska hem vandaliserades och tusentals judar mördades. För att "fira" detta demonstrerade de svenska nynassarna i Svenska motståndsrörelsen i Stockholm. Och det är något som gör att jag skäms över att vara svensk när något sådant ens kan förekomma i vårt land. Här och Här.

Fast valflirt är väl fel ord: Aftonbladet sätter som rubrik i dag "Spelet bakom Löfvens oväntade valflirt" när man ska förklara vad som hänt. Men ordet "valflirt" är väl trots allt fel ord. Vad Stefan Löfven skrev var ju egentligen ingen sensation. Han skrev att när svenska folket gjort sitt val av partier så är han villig att förhandla med de flesta för att få ihop en handlingskraftig regering om valresultatet ger honom erbjudandet att bilda regering. Är detta förvånande? Hade någon förväntat att hans artikel skulle säga något annat?

Dagens rubrik: I hård konkurrens med inledningen på dagens Tyckerier så tycker jag att rubriken Sexmissbruk är vanligt i finansbranschen är en riktig höjdare. Den kommer från Veckans Affärer och handlar om att sexmissbruk tydligen är vanligt bland finansvalparna i jakten på makt. Ingenting förvånar!

Inga kommentarer: