onsdag 27 november 2013

Blockpolitikens död - i Tyskland

Det går på annat håll: När Stefan Löfven hade mage att meddela att han efter valet var villig att diskutera en blocköverskridande regering så höll han på att bli hudflängd av politiker inom Högeralliansen som vill hålla liv i blockpolitiken till varje pris. Annie Lööfs numera klassiska: - "Det finns tre saker som jag tycker riktigt illa om: 1) socialism 2) arrogans 3) män som inte förstår ett nej" kommer verkligen att bli en klassiker. Ett påstående som visar att Annie Lööf föredrar rasister, nazister och annat löst pack hellre än att samarbeta med Socialdemokrater. Och i dag hörde jag henne på TV ge ett liknande kategoriskt avböjande av samarbete med Miljöpartiet i en kommande framtid. Nu tror jag i och för sig inte att det är något problem med Annie Lööfs åsikter efter valet. Hennes Centerparti åker nog ur Riksdagen så vad hon tycker saknar betydelse. Men jag kan konstatera att i Tyskland har det gått utmärkt. Det har nu där tecknats en överenskommelse om vad som kallas en stor koalition, dvs mellan Kristdemokrater och Socialdemokrater. Nu väntar vi bara på att Annie Lööf förklarar sitt avståndstagande från samarbetet i Tyskland.

Säg Nej till Sverigedemokraterna
Dagens SD-klavertramp: Detta är en utmärkelse som det är hård konkurrens om. Men jag tror att dagens utmärkelse går till Christian Westling. Han råkade läsa en artikel som berättade att staden Dearborn i Michigan hade röstat för att bli den första staden i USA att införa Sharialagar. Och då tog det fyr rejält hos Christian Westling: - "Asså islamisering är bara en rasistisk myt! City in Michigan first to implement Sharia law" twittrade han. Problemet för Christian var att han missade att kolla upp fakta innan han tände på alla fyra cylindrar. Hela "nyheten" var nämligen parodi! Men alla vi andra fick i varje fall ett gott skratt.

Bye bye Berlusconi: I Italien har nu det italienska parlamentet röstat för att utesluta Silvio Berlusconi ur Parlamentet. Brottslingar har helt enkelt inte i Parlamentet att göra. Kan vi hoppas på att Berlusconi-eran är slut nu?

Bra tänkt Stefan Löfven: Jag hör att Stefan Löfven och LO förklarade det självklara, dvs att de som jobbar i Sverige ska omfattas av svenska kollektivavtal och svenska lagar. Det är inte acceptabelt att "importera" arbetskraft som får jobba för lägre löner än svenskar. Men det passar naturligtvis inte Högerpolitiker och Näringslivsföreträdare. Syftet med den billiga "arbetskraftsimporten" är ju att pressa ner lönerna i Sverige. Svenskar ska tvingas till lönesänkningar för att få behålla sina jobb. Någon som är förvånad? Du ska alltid vara välkommen till Sverige, men du ska inte få utnyttjas utan ska ha samma villkor som de som redan finns i Sverige.

Inga kommentarer: