onsdag 21 augusti 2013

Om krigsexport och moderat uppförande

Export av mordutrustning: Jag råkade höra vår Utrikesminister Calle Twitter i dag uttala sig på TV:n i form av just ett uttalande och inte ett Twitterinlägg. Calle verkade säga något om att man skulle sluta skicka vapen till Egypten. Och det är ju kanske en smart tanke. En tanke som man skulle tänkt på tidigare! Att exportera vapen till ett land kanske kan accepteras en dag, men nästa dag ångrar man bittert att man försåg just det aktuella landet med vapen eftersom förhållandena har förändrats. Vapenexport är olämpligt - ALLTID. Just nu ser jag att Saab förbereder JAS Gripen för att kunna tjänstgöra från hangarfartyg. Och det är ju inte direkt svenska önskemål!

Åstorps kommun
Politiker som arbetsmiljöproblem: På den lokala fronten läser jag att Arbetsmiljöverket kräver åtgärder från Åstorps kommun vad gäller de anställda på kommunkontorets psykosociala arbetsmiljö. Anledningen är en moderat oppositionspolitikers uppträdande som har blivit ett arbetsmiljöproblem. Moderaten Pontus Pålsson (samma efternamn som den moderata landshövdingen över Skåne som kommer från Åstorp...) uppför sig tydligen på ett sätt så att Åstorps kommun nu riskerar vitesföreläggande om inget sker.

Bror Duktig erkänner: Jag ser förresten att USA och CIA för första gången har erkänt att man var inblandad i statskuppen i Iran 1953 då den folkvalde och populära premiärministern Mohammad Mossadeq störtades och Shahen Mohammad Reza Pahlavi återfick makten. Och det kan man ju förstå eftersom USA:s inblandning runt om i världen historiskt sett främst har handlat om att tillsätta trogna vänner framför att stödja demokratisk utveckling. Shahen behöll sedan en diktatorisk regim i 25 år till 1979 när han pga folkligt vrede tvingades fly på nytt. Se bland annat HD.

Inga kommentarer: