måndag 26 augusti 2013

Den ljusa AF-framtiden

Sparken löser inte problemen: Tyvärr är det så att det faktum att Angeles Bermudez-Svankvist nu äntligen fått sparken (egentligen har hon bara blivit omplacerad) löser inte alla problemen för Arbetsförmedlingen. Det handlade inte bara om skandaler med telefonräkningar, reseräkningar osv. Och det handlade verkligen inte bara om förtroendet mellan styrelsen och generaldirektören som Anders Borg försöker påskina. Men den bortförklaringen handlade bara om att han inte vill erkänna att hela rekryteringen var felaktig. Och Expressens lilla story om att Angeles Bermudez-Svankvist blev ersatt redan på lördagen - utan att berätta det för henne - är ganska komisk. Nu är det dags att låta Arbetsförmedlingen främst syssla med sin huvudsakliga uppgift - dvs att förmedla jobb. Detta måste vara huvuduppgiften och kontrollmyndigheten vara biuppgiften. Samtidigt ska vi inte ha för stora förväntningar. Det är fortfarande arbetsgivaren som anställer. DET kan vi inte ändra på. AF kan hjälpa till att förmedla kontakten, men inte mer.

Spionageskandalen som ingen vill ta i: Senaste avslöjande som en följd av Snowdens avslöjanden är att USA:s Nationella Säkerhetstjänst avlyssnat och spionerat på Förenta Nationerna. Det har tidigare avslöjats hur USA spionerat på EU, på FN:s Atomenergiorgan IAEA och mängder av ambassader. Och då både vänskapligt sinnade vänner och fiender. Det är förvånande att man i USA inte sitter i skamvrån med dumstruten på. Istället jagar man avslöjaren och attackerar de medier som publicerar avslöjandena. Kan ni tänka er reaktionerna från Vita Huset om det avslöjats att ryska säkerhetstjänsten avlyssnat och spionerat på FN?

Jan Björklund fortsätter trampa fel: En Doktor och en Professor skriver en debattinlägg i Expressen under rubriken Lärdomarna som Björklund missat, där man påpekar misstagen i Björklunds Lärlingsutbildning. Och det är ju tyvärr inget nytt att Jan Björklund trampar på som en elefant i en porslinsbutik utan att ha lärt sig något av erfarenheten och vad andra kan berätta. Trampa bara på! En av de stora förväntningarna jag har på ett kommande val är att Skoltalibanen Jan Björklund blir utbytt.

Inga kommentarer: