söndag 25 augusti 2013

Silkessnöret

Hurra vad jag är duktig: Ja, det var den planerade rubriken på dagens inslag om Arbetsförmedlingen. Och det hänsyftar till den intervju i Svenska Dagbladet som Angeles Bermudez-Svankvist ställt upp på (övriga media har hon gjort sig oanträffbar för). Men sedan höll Hillevi Engström en presskonferens framåt kvällningen och så var det kört för stackars Angeles. Sparken! Fast hon får behålla lönen och slipper jobba / alternativt får utföra meningslösa utredningar. Det visade sig att hon inte var så kompetent som det hävdades när hon utnämndes av samma Högerregering som nu tvingas sparka henne.

Pensionssparande
Stefan Löfven talar ur skägget: Jag blev riktigt paff när jag hörde att Stefan Löfven deklarerat att Socialdemokraterna nu vill avskaffa PPM. Eller också var det bara ett feltal? PPM är ett av de många totala misslyckanden i den våg av privatiseringsiver som drabbat svenska folket på senare årtionden. Dom som tjänar på PPM-systemet är banker och fondförvaltare som kan ta ut rejäla avgifter för att förvalta delar av vårt pensionssparande. Men faktum är att de som inte gör något val utan får sina pengar placerade i "Soffliggarfonden" klarar sig klart bättre än majoriteten av de som gjort ett eget aktivt val. Helt rätt Stefan! Det gläder mig att Sossarna faktiskt har mod till något eget tyckande. Avskaffa PPM-systemet och låt även det pensionssparandet istället göra nytta i samhället. Vill en liten del leka spekulanter med sitt pensionssparande så kan dom ha ett eget extra pensionssparande att leka med.

Väljarundersökningarnas paradis: Bland annat Svenska Dagbladet publicerar i dag Sifos väljarundersökning för augusti. Den stora vinnaren är tyvärr Sverigedemokraterna som får 9,9% (+2,3). Den stora förloraren, som tydligen lämnar ifrån sig väljare i Stockholm till SD, är Moderaterna som får 26,6% (-1,7). I övrigt är förändringarna mycket små. Socialdemokraterna är naturligtvis störst med 30,5% och Miljöpartiet är fortfarande tredje största parti med 10,9%. Vänsterpartiet på 6,5% är femte största parti och alltså större än alla de tre röstboskapen i Högeralliansen. Folkpartiet får 5,9% medan Centern fortsätter att balansera på linan på exakt 4,0% medan Kristdemokraterna nu parkerar sig under spärren på 3,8%. De Rödgröna leder med 47,9% mot Högeralliansens 40,3%. Eftersom Kristdemokraterna åker ut skulle de Rödgröna få egen majoritet i Riksdagen efter valet. Hela högerblocket inklusive SD har 46,4% att fördela mandat på medan de Rödgröna alltså får 47,9%. SD:s framgångar handlar tydligen om en inbrytning i Stockholm.

Till slut blev jag lite mörkrädd: Vi hade besök i veckan på jobbet av reportrar från Sydsvenskan. Dom besökte två av de boende på Migrationsverkets Förvar här i Åstorp, men eftersom reportrarnas samtal med ledningen och delar av personalen efteråt inte stämde riktigt överens med vad de både boende berättade om deras samtal så blev jag nyfiken på vad Sydsvenskan egentligen skulle skriva. Men dom har fortfarande inte fått ihop någon artikel ser det ut som. Kan det vara så att det dom var ute efter inte gick ihop och vad de båda killarna ville berätta om var inte intressant? Hur som helst ledde mitt sökande på nätet mig till en del "artiklar" på ett par Sverigedemokraterna närstående sajter. Och när jag läste de kommentarer som tilläts stå kvar där så blev jag rejält mörkrädd. Rasismen och människohatet lever och frodas i de Sverigedemokratiska utmarkerna. FY FAN vilket drägg!

Inga kommentarer: