tisdag 20 augusti 2013

Namninsamling mot mutor

Skriv på för bättre skola och mot skattemutor i valet: SKRIV PÅ och säg Nej till att använda våra skattepengar för att köpa röster med utlovade skattesänkningar för vissa. Använd pengarna till en skola som behöver mer resurser.

Fortsatt kärnkraftsstrul: Jag läser en lägesrapport om den svenska kärnkraften. Oskarshamn 1 har fortsatta problem och återstarten skjuts nu upp ytterligare en tid. Oskarshamn 2 ska stå avställd till april nästa år - helt enligt planerna. Ringhals 1 har tekniska problem och går på halvfart ytterligare en tid. Ringhals 3 står under revision. Forsmark 2 är också under revision. Totalt ger den svenska kärnkraften i dag 58% av den installerade teoretiska effekten. Det är ju i varje fall mer än hälften...

Flytta till Fjollträsk: I söndags kommenterade jag en debattartikel skriven av biskop Åke Bonnier som handlade om den ständigt ökade centraliseringen av offentlig service till Stockholm i synnerhet och storstäderna i allmänhet. Detta samtidigt som mindre orter och glesbygd hela tiden utarmas på samhällsservice och arbetstillfällen. Nu har en Nima Sanandaji vid KTH (i Stockholm...) skrivit en försvarsartikel för den allmänna centraliseringspolitiken som förs just nu. Hon berättar bland annat att under Göran Perssons år växte Stockholms ekonomi dubbelt så fort som resten av Sveriges län. Under nuvarande Högeralliansregering har ekonomin i Stockholm växt tre gånger så fort som i resten av Sveriges län. Och Nina verkar tycka att detta är en bra utveckling. Ack ja, ack ja dessa 08:or!

Makten håller ihop: Och så läser jag om hur Maktens herrar håller ihop. Edward Snowdens pinsamma avslöjanden har fått Maktens Herrar (och Damer...) att hålla ihop. Nu senast läser jag att tidningen The Guardian av brittiska säkerhetsagenter tvingats att förstöra material som dom hade tillgång till. Maktens herrar håller som sagt ihop! Fast The Guardian hade hunnit gömma kopior på de hårddiskar som destruerades under tvång i utlandet. Haha!

Skumraskföretaget Ryanair: Och slutligen läser jag om hur lågprisbolaget Ryanair fortsätter att trampa i klaveret. Nu senaste hotar man tidningen Södermanlands Nyheter för att publicera anonyma intervjuer med piloter som berättat sanningen. Nyligen avslöjades att man från Ryanair fifflat med den svarta lådan efter en olyckstillbud. Bojkotta Ryanair - det är inte ett seriöst bolag. Läst Resumé, Dagens Media och hos SVT.

Inga kommentarer: