tisdag 27 augusti 2013

Skandaler, skattehöjningar och komik

Fortsatt överklasskandal: Det fina folkets egen lilla internatskola, Lundsberg, fortsätter att utmärka sig. Man börjar bli allt mer övertygad om vilken typ av människovärde som sprids i dessa kretsar. Nu senast har det avslöjats ännu en skandal vid "nollning" där flera nya elever bränts med strykjärn för att inviga dom i de fina pojkarnas krets. Men, det är inte detta som är den verkliga skandalen. Dumheter kan hända precis var som helst. Att det händer oftare i de här kretsarna är bara en liten del av skandalen. Det är kommentarerna efteråt som är den stora skandalen. - "Man får betrakta det här som en olyckshändelse. Ett pojkstreck" är kommentaren från den ledamot av styrelsen som de styrelseledamöter som går att nå hänvisar till. Aftonbladet lyckas nå 4 av de 10 i styrelsen. Övriga sex har gjort sig oanträffbara eller stängt av telefonen. De tre som går att nå hänvisar till Ulf Rehnmar. Och hans kommentar är alltså denna...

Dagens skattehöjning: Moderaterna i Region Skåne har tvingats bita i det sura äpplet. Skåne höjer skatten för att kunna råda bot på en del av krisen inom den skånska sjukvården. Kanske kan till och med anställningsstoppet hävas. En stor framgång för de moderata röstboskapen i Regionfullmäktige från Mp. Fp, Kd och C. Fast egentligen räcker det nog inte. Men Pia Kinhult har fått bita i både sura äpplen och citroner vad jag kunde se på TV:n.

Dagens skratt: Vårdföretaget Carema ska byta namn till Vårdaga! F'låt det var visst Vardaga! Att namnet Carema fått ett så dåligt rykte att det var dags att byta kan jag ha en viss förståelse för. Men den som kom på det här nya namnet kan inte ha varit proffs. Det måste ha tillkommit i samband med någon blöt firmafest. Det är så korkat att jag gitter inte hitta på mer att skriva i dag. Jag återkommer i morgon.

Inga kommentarer: