måndag 16 juni 2008

Tveksamma framgångar för Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna längst ut på högerkanten har nya framgångar. Jag menar då inte främst att den senaste partisympatiundersökningen från SIFO visade att SD hamnade precis över 4%-spärren. Några tiondelar mindre än Kristdemokraterna. Ökningen ligger inom felmarginalen och jag litar mer på SCB:s mer seriösa undersökning som gav mindre än 3%. Det går upp och ner i dessa leksaksundersökningar. Nä, jag menar dels Maktens okänslighet för EU-bakslaget på Irland. Sverigedemokraterna har ett gyllene tillfälle att utnyttja sitt EU-motstånd i valet till EU-parlamentet när nästan alla de etablerade partierna fullständigt skiter i befolkningens skeptiska syn på EU:s ständiga utvidgning av sin makt över medborgarna. Det står nu klart att man från EU-Makten kommer att totalt köra över den skepsis som valet på Irland visade, och som finns i de flesta EU-länder men som man där inte ens vågar fråga. Och detta kommer SD att utnyttja med framgång. Men den stora framgången hörde jag på radion i morse. Migrationsverket har nu bestämt sig för att det inte finns något hinder att utvisa ensamma barn till Irak, även om dom inte har några anhöriga kvar i landet som kan ta hand om dom. Släng ut dom bara! Vi måste markera att det inte bara går att komma hit. Ut med snyltarna! Precis som SD vill. Har man krävt medlemskap i SD för anställning på Migrationsverket?

Men jag ska kanske inte helt döma ut våra stora Ja-sägande EU-positiva politiska partier. Jag hörde i dag Socialdemokraternas Morgan Johansson mena att man efter irländarnas Nej inte bara kan fortsätta som om inget hänt. Morgan Johansson ansåg att den svenska processen för att godkänna fördraget måste bromsas upp. Man måste fundera över vad det är som gör att det enda land som frågar befolkningen får ett Nej till svar. Och han antydde att Socialdemokraterna kunde tänkas rösta Nej om man från Högeralliansens partier fortsatte, som om inget hade hänt. Bra Morgan, du steg två pinnhål i min aktning. Fast tyvärr är man tydligen inte eniga. Bland annat Mona Sahlin tycker tydligen att det går utmärkt att köra över opinionen i främst Irland, men också i de flesta andra EU-länderna.

I dag är första semesterdagen, och både Angeli och Kimmy har sina första lediga dagar från skolan, och ska nu vara lediga hela sommaren. För Kimmy den stackaren stämmer inget när han inte får åka till skolan. Det är inte så lätt när man inte kan prata och förklara. Men det ska nog bli två trevliga veckor. Om bara vädret blir lämpligt. Och lämpligt väder innebär någon regnskur lite då och då (men inte när vi är utomhus) och inte allt för varmt. Jag hoppas han där uppe läser Sven Tycker så att han vet vilket väder som ska levereras nu.

Inga kommentarer: