söndag 8 juni 2008

Licenspengar upp i rök

Aftonbladet berättar i dag om SVT:s nya varumärke, Sound of Sweden. Det är SVT (och därmed våra licenspengar) som betalt hela PR-kampanjen för Charlotte Perrelli när hon åkt runt hela Europa och gjort PR för sig, sin låt (och SVT:s satsning). Det är våra licenspengar som köpt in 20 korsetter till Charlotte (vad nu hennes anorektiska kropp ska med korsetter till). Det är licenspengar som betalt flera dyra klänningar med Swarovski-kristaller. (Kan någon förklara för mig vad som är speciellt med Swarovski-kristaller, är dom finare än andra eller innebär det skickliga förfalskningar, eller...). Hela promotionturnén har betalts med våra licenspengar. Antagligen all ögonskugga också, för bara den räkningen måste vara dyr. Söker man på SVT:s hemsida på Sound of Sweden så finns det ingen som helst träff som passar på det här upplägget. Jag vill ha mina licenspengar tillbaka! Det är inte underligt att det är ont om pengar i TV-huset. Det finns en del besparingsområden innan man börjar lägga ner lokalredaktioner. Bara för att ta några exempel.

I Expressen läser jag om senaste undersökningen från Demoskop. Enligt denna är nu Sverigedemokraterna åter en bra bit under 4% (närmare bestämt 2,5%). Skillnaden mellan blocken är drygt 15%. Kristdemokraterna har för en gångs skull knatat sig över spärren. Sossarna ligger på över 44% och moderutterna på hälften av detta. Och Fredrik Reinfeldt fortsätter att inget begripa!

TV-serien om klass 9A som under ett år fick undervisning av lärare som bedömdes som extra bra kommer ni väl ihåg. Allt för att visa att betygen kunde höjas med bättre undervisning. Och det fungerade, dom fick bättre betyg! Men jag såg för någon dag sedan att klass 9B, som fick låna 9A:s ordinarie lärare förutom sina egna och alltså hade dubbel personal höjde sina betyg ännu mer. Det visar sig alltså att mer personal är mycket viktigt för utbildningens kvalitet. Hör du det Major Jan "skoltalibanen" Björklund (fp)? Se till att det blir radikalt mer personal i skolorna, DET är effektivt för bättre studieresultat! Inte militär kadaverdisciplin.

Jag ser förresten att Iran bett FN om hjälp mot en eventuell Israelisk attack. Det ska bli spännande att se om FN garanterar alla medlemsstater suveränitet över sitt eget territorium. Eller om vissa stater tillåts bryta med reglerna. Israel brukar få göra som dom vill utan att det internatiella samfundet kan göra något. ALLA är rädda för att kallas antisemiter så fort kritik framförs.

Slutligen noterar jag att det ryktas om minskad temperatur och lite regn i veckan.Det tror jag på när jag ser det!

Inga kommentarer: