lördag 7 juni 2008

Kärnvapennation hotar grannland med attack

En av världens kärnvapennationer hotar med att attackera ett av sina grannländer! Man väntar i stort sett bara på klartecken från en annan kärnvapenmakt. Låter det skrämmande? Jo, det är det också. Det är Israel som hotar att attackera Iran. Det är en av medlemmarna i den israeliska regeringen som meddelar att en attack kan vara nära förestående. Men att man inte utför någon attack utan samförstånd med USA. Jag fattar inte att två stater som själva är kärnvapenmakter, utan att skämmas, kan vara så upprörda över att ett tredje land eventuellt är på väg att skaffa kärnvapen. Alla vi andra som valt att inte bidra till spridandet av kärnvapen har full anledning att vara upprörda. Men USA och Israel!? Det är hyckleri på högsta internationell nivå!

Det rapporteras att det nu sitter totalt 2,3 miljoner amerikaner i fängelse. Detta är 0,7% av befolkningen, ett oslagbart världsrekord faktiskt. Jag undrar om det är en ren tillfällighet att USA också är det land som gått längst när det gäller att privatisera driften av fängelserna. En mycket stor andel av anstalterna drivs på kommersiell basis av vinstdrivande företag. Onekligen en bra affärsidé. Översatt till lokala förhållanden så skulle det innebära att ungefär 100 åstorpare skulle sitta bakom lås och bom. Det hade alltså kunnat byggas ett speciellt fängelse bara för lilla Åstorp. Är det mer än jag som blir mörkrädd?

På torsdag är det val på Irland. Irländarna är de enda inom EU som får lov att folkomrösta om EU:s nya grundlag. I alla andra länder är man livrädda för att låta folket få inflytande. Riskerna hade varit allt för stora att folket inte röstade rätt och inte ville ha den nya författningen. I alla de andra EU-länderna lyckades man vrida lagarna så att man slapp folkomrösta. Men på Irland gick det inte att kringgå grundlagen. En folkomröstning måste genomföras. Oron har varit stor, och på senare tid har den ökat eftersom motståndet ökat på den gröna ön. Tyvärr tror jag det blir Ja. Hela EU:s maktapparat är engagerad i propagandaarbetet. All makt utgår från folket, heter det. Fem mycket viktiga ord. Inom EU däremot lyder regeln: All makt utgår från Makten. Låt svenska folket säga sitt om den nya grundlagen!

Ett 20-tal högerextremister har anhållits på morgonen sedan ett drygt 100-tal högertöntar omhändertagits efter att ha firat den svenska nationaldagen med att göra en gemensam Hitlerhälsning. Är det någon intelligent människa som kan förklara för mig hur man kan få ett firande av den svenska Nationaldagen till att hedra en österrikisk/tysk massmördare?

Inga kommentarer: