tisdag 3 juni 2008

Katastroflarm, skandal och ursinne

Stockholmsbörsen har problem. Ny programvara gjorde igår att man fösenades i starten med nästan en timme, och i dag kom man inte igång förrän efter lunch. Börsens lirare har fått hjärtsnörp! Tänk alla klipp man har missat? Stackars pojkar (och flickor). Undrar om dödligheten bland knapptryckarna ökade? Har det någon gång hänt i modern tid att ny modernare och bättre programvara installerats utan att det blivit trassel? Finansinspektionen har naturligtvis ingripit på börsnissarnas sida.

Kronprins Fredrik i Danmark firade nyligen sin 40-årsdag. Inbjudna fanns bland annat Vickan och Gym-Daniel. I inbjudan gällde smoking för herrar och kortkort för damer berättar Ekstrabladet i Danmark (var är papparazzibilderna på Vickan i kortkort...). Dom berättar också om upprörda grannar som hade problem med nattsömnen medans hårdrocken flödade ut över grannskapet hela natten. Vid fyratiden på natten tröt tålamodet bland en del grannar som endast iklädda morgonrock uppmanade polisen som bevakade festen att be festarrangörerna att skruva ner musiken. Fast den rättigheten hade inte polisen. Inte kan en helt vanlig polis ha rätt att tillrättavisa en blåblodig kronprins? Någon måtta på folkligheten får det vara. Det var bara för de stackars grannarna att hoppas på att få sova nästa natt istället. Bara nämnt så där lite lätt apropå kungafjäsk.

LO-kongressen beslutade något överraskande att kräva att man ska vänta med att skriva under Lissabonfördraget, alltså EU:s nya grundlag som man döpt om för att det ska låta snällare. Man vill veta vad utredningen om konsekvenserna av Vaxholmsdomen mm säger. Fast det kommer naturligtvis sossarna inte att bry sig om. EU måste vi lyda - Halleluja!

Naturvårdsverket har underkänt Vägverkets ansökan om vägprojektet Förbifart Stockholm. Dom tycker att projektet inte uppfyller miljömålen för till exempel klimat och naturmiljö och att man måste utreda alternativen bättre. Panik har därför utbrutit inom Regeringen och i Stockholm. Man kan ju inte bara avfärda Naturvårdsverket, men man kan ju inte heller stoppa en stor vägsatsning. Vi MÅSTE ju bygga mer vägar. Tänk om folk skulle få för sig att inte köra bil utan vilja åka med tåg eller tunnelbana? Då måste man ju investera en massa pengar i utbyggnad av den. Och det blir dyrt. Kanske nästan lika mycket som Förbifart Stockholm kostar, alltså omkring 25 miljarder kronor.

Det fortsätter att vara torrt, mycket torrt. Och varmt, mycket varmt. Jag är ingen värmeälskare och är faktiskt glad att jag jobbar inomhus på en arbetsplats där det inte blir allt för varmt. Torkan däremot går det inte att göra så mycket åt. Jag är glad att jag inte är lantbrukare (och ser mina åkrar spricka av torka) eller skogsägare (och ser min skog brinna upp). Trädgården kan man punktbevattna nysatta plantor i varje fall. Gräsmattan hämtar sig alltid till exempel. Det gäller att se det positiva - antalet mördarsniglar är rekordlågt. Tyvärr ligger dom väl bara och väntar på regnet, för att du sättra sina huggtänder i de nysatta pumpaplantorna och annat göttigt när regnet kommer. Jag tittade på SMHI:s prognos för Åstorp. Inte ett moln i sikte på hela veckan!

Inga kommentarer: