torsdag 5 juni 2008

Privatisera mera - köp statliga företag

Jag ser att det statliga franska telebolaget France Telecom lagt ett bud på svensk/finska Telia Sonera. En del av betalningen skulle ske med aktier i France Telecom. Istället för ägarskap i det svenska statlige Telia blir vi ägare i det franska statliga France Telecom. Och det här är ju ett mycket intressant uppslag för Förskingringsminister Mats Odell. Då kan han ju göra alla glada, sälja kakan och samtidigt ha den kvar. Ja, allt det där! Man kan ju vidareutveckla det här till utförsäljningsfanatikernas glädja. Låt oss säga att Odell vill sälja alla statliga företag för att göra dessa fanatiker nöjda. Då kunde han ju sälja dom till norska staten. I Norge finns säkert också liknande utförsäljningsfanatiker som vill sälja alla norska statliga företag. Då kan ju Mats Odell använda pengarna han fått in till att köpa de norska statliga företagen. På det här sättet blir ju alla moderutter glada. Det stora problemet med det här är nog att pengarna vi får in för de statliga svenska företagen inte räcker för att köpa de norska. Och vill vi bli ägare till CityMail och Telenor? Fast det kompenseras ju av Statoil. Nja, jag får nog låta Mats Odell räkna på det! Fast, vid närmare eftertanke, så tror jag INTE att jag vill att Mats Odell räknar på det. Då blir vi bara lurade igen!

Jag såg i går på kvällen i TV dokumentären Guds vänner i USA. En entimmes dokumentär om fundamentalistiska kristna extremister. En egentligen skrämmande skildring av en av de politiskt starkaste krafterna. Man blir mörkrädd när enögda extremister har så stort inflytande över det som fortfarande är världens mäktigaste nation. Sagoberättare (religionen) ska hålla sig borta från politiken och styrandet av nationer eller lokala styren. Se'n kvittar det om det är kristna i USA, islamister i Iran eller bokstavstroende judar i Israel. Dom ska hålla sig för sig själva i sina kyrkor, synagogor, tempel eller moskéer. Lås in dom!

Jag noterar att det tydligen inte blev någon stor blocköverskridande överenskommelse om skolpolitiken mellan Major Jan "skoltalibanen" Björklund och oppositionen. Man ville från Oppositionen inte acceptera Majorns ultimatum. En överenskommelse skulle tydligen innebära att oppositionen accepterade skolministerns förslag till punkt och pricka. Jag trodde inte det var så man förhandlade fram en överenskommelse, men det ligger helt i majorn Björklunds från militären ärvda filosofi. Lyd eller håll käften! Och den gäller tydligen inte bara militären och skolan utan även politiken.

Jag har klagat över en mygga i sovrummet några nätter. Och sedan läser jag i tidningen om några som fångade 47.000 myggor på en natt i en myggfångare. Hur fasiken räknar man 47.000 myggor? Men jag skall hur som helst sluta klaga över min mygga!

Inga kommentarer: