onsdag 1 mars 2023

Rasismens fula tryne

» Den får inspiration från många håll.

Det händer att man skäms över mänskligheten. Ett sådant tillfälle är när jag läser i dagens tidning om familjen som blev utsatt för en rasistattack när dom skulle handla i Lidl-butiken här i Åstorp. Jonathan, hans gravida fru och deras 4-åriga barn skulle gå in i affären. På väg in i affären attackeras dom av en för dom helt okänd kvinna som skrek: - "Hur jag kunde gifta mig med en sån." När dom fortsatte in i affären attackerade kvinnan hans fru istället.

Nu kom tydligen polisen till platsen och den attackerande kvinnan fick följa med. Men, man skäms över mänskligheten när den här typen av vidrig rasism dyker upp. Det kvittar om det visar sig att kvinnan var påverkad av olämpliga kemikalier eller helt enkelt bara "knäpp i bollen". Inspiration till den här typen av agerande kommer från rasistiska och främlingsfientliga idéer och krav som sprids från etablerade politiker. Politiker och andra offentliga personer som ger utlopp för sin främlingsfientlighet som inspirerar till den här typen av agerande även om dom själva i sin rasism och främlingsfientlighet använder andra ord.

Läs:
Barnfamilj utsatt för rasistattack i mataffären. - Helsingborgs Dagblad

- - -
Jag har i efterhand blivit informerad om att det finns en annan version av ovan nämnda händelse. Det råder alltså delade meningar om det verkliga händelseförloppet.

Inga kommentarer: