fredag 10 mars 2023

Små tankar en fredag

» Eller stora tankar...

Det här är en sådan dag då jag inte kan bestämma mig för vad jag ska tycka till om. Vissa dagar är uppslagen allt för många. I dag är en sådan. Alltså får det bli en sådan där dag med en massa små korta tyckerier. Ni kan väl se hur många av dessa du håller med mig om?

I. Jag såg en artikel i Dagens Nyheter där man granskat var i landet som skjutningar och liknande skett. Vår "fördom" och "förutfattade mening" är väl att dessa sker i det vi kallar "utsatta områden". Tittar man på statistiken sedan 2018 så kan vi se att antalet skjutningar i "utsatta områden" minskar. Detta medan dom ökar i andra områden. De flesta sker INTE i det vi kallar "utsatta områden". Och totalt är det ingen ökning. Kan det vara så att media lurar oss? Kan det vara så att våldet i sig inte ökar speciellt, men mediebevakningen av detta ökar. Kan då s.k. "visitationszoner" i just "utsatta områden" vara en lösning? Eller det är bara populistiskt trams?

II. När vi nu ändå är inne på våld så ska vi kanske vara glada över att bo i lugna Sverige. Jag såg precis att vid en skjutning i Jehovas Vittnes Rikets Sal i Hamburg igår så har minst 7 personer skjutits ihjäl och flera ytterligare skadats.

III. Högermegafonen Svenska Dagbladets ledarskribent Peter Wennblad är upprörd över att Tyskland fullföljer sin nedläggning av kärnkraften i motsats till Sverige som ju aldrig fullföljde den avveckling som vi folkomröstade om. Han tycker att alternativet till kärnkraft är vad han kallar "grönt hyckleri". Han passar också på att ge Greta Thunberg en känga. För högern symboliserar hon ju allt ont på jorden. Jag gissar att Peter Wennblad nu äntligen har löst problemet med det radioaktiva avfallet som ju än så länge bara har lösningen att gräva ner det och gömma det i 100.000 år. Kanske har han också löst hur vi ska utvinna uran till kärnkraftverken utan att totalt förstöra miljön där detta sker.

Sven Tycker alltid något vedttigt
IV. Jag såg förresten en notis som berättade att eltillförseln till det ukrainska kärnkraftverket i Zaporizjzja åter brutits. Något som djupt oroar IAEA. Det är nämligen så att ett kärnkraftverk som inte är igång MÅSTE har tillgång till elström för att förhindra en total katastrof. Kärnkraft och krig är två företeelser som verkligen inte går ihop.

V. Jag ser att Skolinspektionen är ytterst kritiska till den svenska elitens lyxskola Lundsberg. Det är här de riktigt förmögna och fina folket placerar sina ättlingar. Som Knugafamiljen och miljardärer lite runt om i landet. Betygen som sätts är tydligen rejäla glädjebetyg. Kraven och påtryckningarna från föräldrarna om fina betyg till deras gunstlingar är höga. Upp till närmare 80% av betygen som sätts är för höga jämfört med vad som presterats på nationella prov. Men, har man betalt mer än 300.000 kronor per årskurs så kan man ju verkligen förvänta sig bra betyg också. Personligen tycker jag att om skolan inte kan sköta betygssättningen på rätt sätt så är det väl bara att sätta stopp för skolans rätt att sätta betyg!

VI. Jag såg i en krönika att under de senaste 5 åren så har lönerna för undersköterskor i den skånska vården ökat med 8%. Sjuksköterskornas löner har gått upp med 10%. Specialistsjuksköterskornas löner har gått upp med 13%. Verksamhetschefernas löner har gått upp med 30%! Visst är det skönt när man satsar på sin personal? Men man kan ju satsa på ALL personal! Men jag förstår att det är brist på chefer och stort överskott på sjuksköterskor och undersköterskor!

VII. Svenska Dagbladet har studerat svenska folkets förtroende för partierna i olika frågor, och vilka frågor som upplevs som viktigast. Novus har undersökt 27 olika politiska frågor och kommer fram till att Socialdemokraterna anses ha bäst politik i 18 av dessa och näst bäst i 8 av frågorna. Moderaterna har bäst politik i 5 frågor och näst bäst i 9 frågor. Vårt tredje största parti Sverigedemokraterna har t.ex. rasat från första till tredje plats när det gäller brottslighet efter M och S. Vi kan nog notera att vår sittande Brunblå sörja lyckades få makten med minsta möjliga marginal, och detta skedde genom att lura väljarna.

Jag fick ihop 7 ämnen, allt för att förhindra beskyllningar om sexfixering. Och som tidigare använder jag romerska siffror och inte arabiska siffror för att inte göra alla mina SD-sympatiserande läsare allt för upprörda över arabiseringen av vårt samhälle.

Läs:
Fakta i frågan: Sprider sig gängvåldet utanför de utsatta områdena? - Dagens Nyheter
Flera döda i skjutning i Rikets sal i Hamburg. - Dagens Nyheter
Alternativet till kärnkraft är grönt hyckleri. - Svenska Dagbladet
Här är det senaste om Ukrainas största kärnkraftverk Zaporizjzja. - Ny Teknik
Skolinspektionen slår fast: Glädjebetyg på Lundsberg. - Dagens ETC
Ge skånska vårdanställda mer makt och bättre lön. - Helsingborgs Dagblad
SD tappar väljarstöd för sin kriminalpolitik. - Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: