tisdag 28 mars 2023

Inte värda något annat än förakt

» Vidrigt i kvadrat.

Det finns en typ av verksamhet som jag föraktar mer än allt annat! Kommersiella spelbolag!

Stoppa upp den någonstans
Jag ser att en spelare med uppenbart spelmissbruk har stämt Betsson och dess vd Pontus Lindwall på skadestånd efter att ha spelat bort ungefär 5 miljoner kronor under några år på olika on-line spel och sportvadslagning.

Dessa bolag (ofta registrerade på Malta) är den mest föraktfulla verksamhet som bedrivs. Det är obegripligt att detta är något som är legalt. De som investerar pengar i denna typ av verksamhet är vidriga svin! Ni förtjänar inget annat än att man spottar på er!

Jag ber om ursäkt om jag är osedvanligt hård i mina ord.

Jag har inget emot att man säljer lotter, bingolotter eller lite oskyldigt tips på fotbollsmatcher osv. Om överskottet från dessa "spel" går till någon form av föreningsliv eller i värsta fall även till statskassan kan jag acceptera det hela så länge det hålls inom rimlig omfattning. Men, som sagt, när det bedrivs i rent kommersiellt syfte och handlar om stora summor förtjänar det inget annat än yttersta förakt.

Ni är äckliga svin!

Jag kan utan problem prenumerera på några bingolotter och låta överskottet gå till en förening jag sympatiserar med. Jag kan utan bekymmer köpa en handfull lotter om PRO står och har tombola. Jag kan passa på att prata bort några minuter, jag räknar inte med att jag vinner något men vet att jag hjälper PRO med att få in några extra kronor. Men kommersiella spelbolag ute på nätet... Ni förtjänar inget annat än förakt. De som investerar pengar i dessa svinbolags aktier är värda samma förakt. Låt oss hoppas att mannen som stämt Betsson får ett rejält skadestånd.

Läs:
Spelmissbrukare kräver Betsson på miljoner i unik rättegång. - Dagens Industri
Betssons vd i rätten: Jag jobbar inte med de frågorna. - Dagens Industri

Inga kommentarer: