onsdag 15 mars 2023

Att gotta sig åt en skandal

» Egentligen borde man inte gotta sig.

Jag ser i bladet att Kristdemokraternas partisekreterare Johan Ingerö lämnat sitt uppdrag efter att ha polisanmälts av en av de ledande kvinnliga partitopparna, Sara Skyttedal. Johan Ingerö förnekar det han anmäls för men inser att han inte kan fullgöra sitt uppdrag för det Kristdemokratiska partiet. Så han avgår inom mindre än 5 månader sedan han fick uppdraget.

Sara Skyttedal argumenterade för mer flygande
Vad handlar då detta om som media riktigt gottar sig i? - "Jag hade somnat och vaknade av hans hand på mitt lår." Så förklarar Sara Skyttedal vad som hände - 2014! Det är alltså 9 år sedan innan Sara Skyttedal gör en anmälan. Vilket ju inte innebär att sannolikheten för att det verkligen har hänt varken ökar eller minskar.

Enligt Sara Skyttedal inträffade händelsen alltså 2014 på en efterfest efter en valvaka som hölls på ett lyxhotell i Stockholm. Enligt Sara Skyttedal somnade hon i sängen bredvid någon annan men vaknade av att Johan Ingerö tafsade på henne på ett olämpligt sätt. Enligt Johan Ingerö har han inte gjort något olämpligt alls och samarbetet mellan de båda har fungerat bra utan problem hela tiden sedan dess. - "Det som påstås inte är sant. Det rör sig om en efterfest med stora mängder sprit som den här personen arrangerade och som jag och flera andra deltog i". Istället handlar det hela i grunden om en nyuppkommen "yrkesmässig konflikt" enligt honom.

Jag vet naturligtvis inte ett dugg om vilket som är sant. Och naturligtvis har jag inte heller ett dugg att göra med vad som eventuellt har hänt. Detta är en fråga mellan Sara Skyttedal, Johan Ingerö och polismyndigheten.

Men, visst är det frestande med medieuppgifter om sexuella övergrepp, stora mängder sprit osv inom ett politiskt parti och ännu mer inom Kristdemokraterna, det parti som snarast försöker utpeka sig som moraliskt allra främst högststående. Detta får en icke-KD:are som eder skribent att gotta sig lite. Egentligen borde jag ju skämmas...

Vi får avvakta vad polisutredningen kommer fram till. Och kanske försöka att hålla vår egen moral lite högre?

Läs:
Sara Skyttedals ord till polisen: Knuffade bort honom. - Aftonbladet
Busch om Ingerö: Reser frågetecken. - Aftonbladet
Johan Ingerö polisanmäld för sexuellt ofredande innan avhoppet. - Aftonbladet
Så förklarar Ebba Busch att Ingerö får sparken. - Expressen
Det här kan plåga KD i åratal framöver. - Expressen
Sara Skyttedal: Jag vaknade med en hand på mitt lår. - Expressen

Inga kommentarer: