söndag 26 mars 2023

Miljön och Klimatet i strykklass

» SD bestämmer.

För några dagar sedan förklarade FN:s klimatråd IPCC att de mål som satts upp för att begränsa den globala uppvärmningen kommer vi inte att kunna uppnå. Det är inte så länge sedan som vår moderata finansminister Elisabeth Svantesson apropå att Sverige troligen inte kommer att lyckas uppnås de mål vi själva satt upp förklarade: - "Gör vi det inte så gör vi det inte! Jag struntar i vilket!"

Nu ska jag villigt erkänna att den sista delen yttrade inte vår moderata finansminister bokstavligt, utan den delen förstod vi underförstått av sättet hon deklarerade att vi inte skulle lyckas uppnå våra mål. Hon struntar i vilket.

Det är frågan om hon (och hennes partikamrater) ens vill att Sverige ska uppnå några mål eller överhuvudtaget ska engagera oss i vår miljö. Exempelvis har regeringen dragit ner på miljöbudgeten. Mindre anslag till sådant som "Håll Sverige Rent" och till Länsstyrelserna för nationalparker, vandringsleder osv.

Sverigedemokraten Martin Kinnunen har deklarerat att utsläppen från den svenska trafiken ska ÖKAS. Reduktionsplikten ska helt enkelt avskaffas annars gör SD kabinettsfråga av ämnet. Senare har visserligen en annan sverigedemokrat, Christofer Fjellner, förklarat att det ska inte tolkas så bokstavligt. Man ska nog kunna komma överens. Han räknar med att Moderaterna accepterar SD:s krav utan protester och sedan kan KD och L säga vad dom vill. SD bestämmer!

Läs:
Minskad miljöbudget slår mot friluftsliv. - Landets Fria Tidning
M kan följa SD – öppnar för slopat klimatmål. - Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: