söndag 12 mars 2023

Fel låt vann

» Fast vilken var rätt låt?

Jag vill inte hävda att jag tittade på Melodifestivalen igår. Men, det tittades på den i bostaden och jag kunde inte annat än höra det mesta. Vad var det som var så speciellt med Loreens låt? Jag tyckte den var tråkig som det mesta var. Jag gissar att jag börjar bli gammal!

Vem bestämmer vad som är bra musik
Song Contest heter det förresten på engelska. Sång tävling? Men det handlar ju om en spektakeltävling numera! Jag kan inte annat än upprepa att jag nog börjar bli gammal.

Kanske påverkar det att jag hade ett lättare anfall av migrän under gårdagen. Medan andra familjemedlemmar tittade på SVT:s sändning av finalen låg jag i soffan och försökte stå ut med det hela. Jag kan berätta att alla blixtrande ljuseffekter och allt skrikande som numera hör till att man ska syssla med inte var den bästa bakgrunden om man har migrän.

Jag tror att jag har ställt frågan tidigare, varför måste programledare för underhållningsprogram i TV skrika så förbaskat så fort dom öppnar munnen? Det verkar som om man inte kan tillåtas tala i normal samtalston längre tid än en halv mening. Sedan måste man skrika igen. Som sagt, jag börjar nog bli gammal!

För att inte tala om musiken! Fy fasiken så mycket skit!

Såja, nu har jag fått avreagera mig. Jag återkommer imorgon på bättre humör. Egentligen borde jag vara på gott humör. Jag har ägnat 4½ timme av dagen åt en riktigt trevlig promenad i skogen utanför Tyringe tillsammans med en grupp fågelskådare och allmänt naturintresserade. Paus med jämna mellanrum för att studera vilka djur som lämnat spåren i snön eller för att lyssna efter trevliga fåglar. Jag ÄR på gott humör! Det är när jag tänker på gårdagens skrikande och överdrivna scenspektakel jag blir på dåligt humör.

Inga kommentarer: