måndag 13 mars 2023

Vissa kan

» Men andra misslyckas.

Jag vet att jag lovade vara på bättre humör idag, men tyvärr blev det inte mycket av det. Ett nytt migränanfall har gjort dagen till ett helvete. Det är tur att det finns förstående familjemedlemmar.

Jag tänkte skriva några korta rader om de amerikanska bankkrascherna. Tydligen har på mycket kort tid tre stycken amerikanska banker kraschat. Den största kraschen var Silicon Valley Bank, men ytterligare två har tydligen kraschat. Det svenska pensionbolaget Alecta hade gott om pengar placerade i dessa banker och har förlorat närmare 12 miljarder kronor. Bra affärer för deras pensionsmottagare.

Nu ser jag att Vd:n för Silicon Valley Bank sålde aktier i banken för närmare 40 miljoner kronor bara ett par veckor innan kraschen. På ett annat håll ser jag att bonusar till bankens personal betalades ut samma dag som banken kraschade och staten fick ta över. All personal fick motsvarande 130.000 kronor vardera. Ledningen fick motsvarande 1,5 miljoner. Banken var den börsnoterade bank i USA med högst lönenivåer, ett snitt på 2,7 miljoner.

Visst var det en bra tanke av Alecta att investera i Silicon Valley Bank samtidigt som man sålde ut innehav i t.ex. svenska Handelsbanken?

Inga kommentarer: