tisdag 7 mars 2023

Vi gjorde helt rätt

» Undrar om de som klagade ber om ursäkt.

Siffror över "överdödligheten" under Coronapandemin i de europeiska länderna har publicerats. Man har helt enkelt jämfört hur många som dör i genomsnitt under ett år och sedan jämfört denna siffra med hur många om dog under åren 2020-2022 när Covid-19 härjat. Det visar sig då att siffran för Sverige ligger överlägset lägst i hela Europa med en överdödlighet på 4,4%. Detta kan inte tolkas på annat sätt än att den strategi vi valde i Sverige med ett trots allt ganska öppet samhälle i slutändan var mycket bättre än den strategi man ofta valde i många länder med mer eller mindre nedstängning av samhället. Vi bedrev också en massiv vaccinationskampanj trots skrämselpropaganda mot vaccinationer - från bland annat några SD:are...

Massiv vaccinationskampanj
Naturligtvis finns det mycket annat som också kan påverka dödligheten. Men att den svenska siffran är så markant lägre än i andra länder kan inte tolkas på annat sätt än att den strategi som den svenska regeringen valde efter råd från bland annat Anders Tegnell var helt riktig. Det dog inte markant fler människor i Sverige samtidigt som skolor kunde fortsätta utbildning osv. När det publicerades siffror över antalet döda i Sverige och andra länder ska man ha i åtanke att i Sverige räknade man in alla som avled och som var smittade - oberoende av varför dom avled. I de flesta länder räknade man de som dog just pga Coronasmittan. Det är en stor skillnad.

Undrar över politiker som Ebba Busch som sade ångrar sig: - "Sveriges regering har med berått mod tillåtit en stor smittspridning i Sverige."

Eller Jimmie Åkesson som krävde: - "Tegnell måste ta ansvar för misstagen och avgå."

Kanske dom nu kan komma att be om ursäkt. Anders Tegnell och den svenska regeringen gjorde helt rätt. Fast det tror jag inte! Dom erkänner aldrig misstag dessa två. Hur som helst var det tur att det inte var dessa som hade makt över vad den svenska regeringen skulle göra på den tiden.

Såg siffror över förtroendet för våra politiska riksdagspartier. Siffror som är ganska talande:

Socialdemokraterna 43%
Moderaterna 34%
Vänsterpartiet 24%
Sverigedemokraterna 22%
Kristdemokraterna 20%
Centerpartiet 19%
Miljöpartiet 13%
Liberalerna 10%

Vi kan av dessa siffror dra slutsatsen att förtroendet för Socialdemokraterna finns även inom stora grupper inom de andra Rödgröna partierna. Moderaterna samlar inte alls lika stort förtroende från de andra partierna inom det Brunblå blocket. Vänsterpartiet är väl det parti som lockar till mest förtroende utanför partiet. Sverigedemokraterna har däremot inte mycket förtroende från väljare utanför partiet. Kristdemokraterna verkar locka till sig en hel del förtroende från M- och SD-väljare.

Slutligen kan vi notera att man i sedvanlig ordning bråkar ute på den extrema högerkanten. Sverigedemokraterna leder ju överlägset uteslutarligan. Inget annat parti kommer i närheten av SD när det gäller att utesluta partimedlemmar eller att partilösa politiska vildar sitter på SD-mandet ute i kommunerna. Nu ser jag att extrem-SD, alltså Alternativ för Sverige, försöker klå SD i den här ligan. AfS fick 0,26% i sista riksdagsvalet. Nu har alltså 5 ledamöter i styrelsen lämnat partiet. Kritiken handlar tydligen om partiledaren Gustav Kasselstrand som trots partiets dåliga ekonomi tillsammans med partisekreteraren Per Sefastsson plockat ut en hel del slantar från partiet. Nu ska man tydligen satsa på EU-valet istället. Hahaha!

Kanske ska vi lägga till att partiet bildades av avhoppare och uteslutna från Sverigedemokraterna i samband med att SD:s ungdomsförbund slängdes ut.

Läs:
Då fick även Tegnell covid: Testat positivt. - Svenska Dagbladet
SD bör be om ursäkt för gnället på Tegnell. - Aftonbladet
Svenska covidstrategin visade sig ändå vara bäst. - Helsingborgs Dagblad
Historiskt förtroenderas för regeringen. - Aftonbladet
Det krackelerar ute på yttersta högerkanten. - Magasin Para§raf

Inga kommentarer: