fredag 9 juni 2023

EU överens?

» Ska dom skämmas?

Så har då EU:s ministrar tydligen kommit överens om ett förslag till överenskommelse om hur EU:s medlemsländer ska ta ett gemensamt ansvar för alla flyktingar som kommer till EU. Jag har med anledning av detta två frågor till vår huvudansvariga minister (dvs totalt oansvariga...) Maria Malmer Stenergard (SD/M):

Älska din nästa
1/ Är denna överenskommelse den överenskommelse du hade önskat hade funnits mellan EU-länderna vid tidigare flyktingkris när Sverige och Tyskland främst tog det största ansvaret?

2/ Hade du då också kämpat med näbbar och klor för att förhindra en överenskommelse som innebar någon form av obligatorisk solidarisk omfördelning av flyktingar mellan EU-länderna?

Om inte ditt svar är JA på båda frågorna så ska du skämmas öronen av dig. FY FAN!

I princip går tydligen överenskommelsen (som ska baxas genom EU-Parlamentet också) ut på att medlemsstater som styrs av främlingsfientliga och rasistiska partier ska kunna köpa sig fria från att ta sin del av ansvaret. Stater som Polen, Ungern och Sverige!

Men främst går tydligen överenskommelsen ut på att med alla möjliga medel förhindra att människor på flykt ens kan ta sig till Europa för att i varje fall få sina asylskäl prövade. Det blir uppenbarligen fler exempel på att personer eller grupper som räddar människor från att drunkna på Medelhavet straffas för att dom visar medmänsklighet.

Men, vi ska tydligen kunna köpa oss fria, en kvarts miljon kronor ska det kosta per flykting vi vägrar ta emot.

Läs:
Expert om migrationspakten: En urvattnad framgång. - Svenska Dagbladet
Nu eller aldrig för Europa och migrationspakten. - Helsingborgs Dagblad
Fartyg trotsar Italiens regler efter att ha räddat migranter. - Tidningen Global

Inga kommentarer: