tisdag 7 juni 2022

Vingklippt SD-Vinge

» Fiasko.

Sverigedemokraternas Henrik Vinge, som var den som formellt begärde en misstroendeomröstning om justitieminister Morgan Johansson, gjorde fiasko. Han gjorde uppenbarligen en rejäl missbedömning. Det blev inget misstroende! Till slut kom den f.d. vänsterpartistiska vilden Amineh Kakabaveh fram till att hon INTE saknade förtroende för Morgan Johansson.

Vad är en demokrati
Om jag förstått det hela rätt så har man från Socialdemokraterna lovat att inte göra några eftergifter till Turkiets utpressning. Man har från S lovat att hålla fast vid den överenskommelse med Amineh som gjorts redan tidigare. Något som jag tycker är helt självklart. Den stora skandalen vore om Sverige gav efter för utpressning och t.ex. utlämnade personer som fått asyl i Sverige till en diktatur. Eller om vi slutade med att ge vårt stöd till de kurder som förföljs av en maktfullkomlig diktator. Kurderna är idag den största folkgruppen som förvägras en egen stat. Turkiet betraktar inte ens kurderna som ett folk utan bara som terrorister. Den stora skandalen hade varit om Sverige hade ändrat sin politik för att tillmötesgå utpressning från Turkiet.

Men Sverigedemokrater och Ebba Busch från Kristdemokraterna är upprörda. Så kan det gå när man gör fiasko. Uppenbarligen anser Ebba och SD att Sverige ska ge efter för utpressning från Turkiet. För att värna Sverige ska vi alltså överge våra demokratiska principer. Du borde skämmas öronen av dig Ebba Busch! Det är verkligen tur att förhandlingarna med NATO sköts av en socialdemokratisk regering som anser att demokratiska principer är viktigare än att ge efter för utpressning från en bristande demokrati. Jag får mardrömmar av tanken på att om ett halvår kan denna Ebba Busch sitta och styra vårt land. Skäms Ebba!

Läs:
Ramberg: Därför kan omröstningen vara en nackdel för både S och M. - Sveriges Radio
Andersson: Tydligt att vi inte gjort några eftergifter till Kakabaveh. - Sveriges Radio
SD: ”Turkisk politik avgör vem som regerar. - Expressen
Just nu: Morgan Johansson får sitta kvar som justitieminister. - Sveriges Radio
Busch avslöjade löftet för SD och M – L fick inte veta. - Expressen

Inga kommentarer: