tisdag 28 juni 2022

Pengar kan berätta

» Om man vill läsa.

Vi lever i olika världar. En del når framgång genom att jobba och slita medan andra får det hela serverat på ett fat genom arv. Jag för min del har mycket svårt för ärvda titlar. Dvs att man får en maktställning bara för att man råkade avlas av några andra som i sin tur ärvt sin titel osv. Som ni förstår har jag inget till övers för monarkier och ärvda kungahus och motsvarande. Personer som sedan får en upphöjd ställning och nästan betraktas som något närmare gudarna. I forna tider bugade vi så att vi fick nackspärr och i dagarnas medieklimat är det hyllningar så fort dessa herrar och damer inte totalt gör bort sig.

Varför denna inledning. Jo, jag ser att det avslöjats att Prins Charles (av United Kingdom) för knappt 10 år sedan av shejk Hamad bin Jassim i Qatar vid flera tillfällen fick väskor eller kassar fyllda med slantar. 500 Euro-sedlar i buntar. Totalt 3 miljoner Euro, dvs mycket förenklat drygt 30 miljoner kronor. Pengarna skulle sedan ges vidare till olika välgörenhetsorganisationer.

Nu finns det inget som tyder på att pengarna inte efter detta lämnades vidare till olika välgörenhetsorganisationer av Prins Charles. Men det pekar på att vi lever i olika världar och har helt skiljda umgängeskrets. Hade du kommit in på banken med en kasse fylld med 500-eurosedlar (dom brukar kallas "bin laden sedlar") så hade verkligen stora utfrågningen inletts om var du fått pengarna från. - "Jag fick dom av en shejk från Qatar" svarar du. Hur tror du reaktionen på banken hade varit?

Hur en demokrati ser ut kan variera. Men i en riktig demokrati finns det verkligen inte plats för ärvda poster. Även om den huvudsakliga uppgiften är att förgylla livet för läsarna av veckotidningar och tydligen bära pengar i papperskassar.

Statschef ska utses i val inte via avel.

Läs:
Prins Charles tog emot 32 miljoner kronor i kontanter – ska utredas. - Aftonbladet
Källa: Prinsen fick kasse med kontanter av shejk. - Expressen
Prins Charles tog emot tre miljoner euro från kontroversiell shejk. - Dagens Nyheter
Prins Charles tog emot väskor med pengar. - Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: