onsdag 22 juni 2022

Stackars Uffe

» Det är inte lätt att förlora.

Fifflaren Ulf Kristersson har aldrig kommit över det faktum att han misslyckades med att bli statsminister efter valet 2018. Nu tog han i varje fall valförlusten bättre än Donald Trump senare gjorde. Han hävdar ju fortfarande att det var fusk och har tagit till alla lagliga och olagliga metoder han kommit på för att komma undan förlusten. Till och med vad som närmast kan betecknas som en statskupp försökte han ju med.

Samma gamla blåmuppar
Men om ni hör våldsamma snyftningar så beror det på att Ulf Kristersson återigen har misslyckats. I dag blev det klart att det blir regeringens budget som vann till slut. Detta trots olika tjyvknep för att förhindra detta från den Brunblå sidan. Först lyckades man genom att använda sin så kallade "falska" majoritet i Skatteutskottet stoppa regeringen från att ens lägga fram budgeten för Riksdagen. Genom att använda diverse knep lyckades till slut dock regeringen få fram en omröstning idag i Riksdagen som handlade om Regeringens budget eller den Brunblå sörjans förslag till budget. Men inte ens nu lyckades Moderaterna hålla fingrarna borta från fifflandet. En av Miljöpartiets ledamöter har drabbats av Covid-19 och ville inte gå till Riksdagen och rösta och riskera att smitta andra. Det normala vid sådana här tillfällen när någon är t.ex. sjuk är att man kvittar så att någon från motståndarsidan också stannar hemma. Detta för att beslut i Riksdagen inte ska vara avhängigt om någon blir sjuk. Men, Moderaterna vägrade den här gången att använda kvittningsmetoden. Alla medel är tillåtna för att sätta pinnar i hjulen för sittande regering resonerar man. Om jag förstår det rätt så löstes det tydligen med att en KD-ledamot istället erbjöd sig att kvittas ut.

Regeringens förslag till budget vann till slut!

Apropå Moderaterna så såg jag att den Socialdemokratiska regeringen gjort nå't utspel som tolkades som klartecken för mer kärnkraft. Jag började undra om regeringen varit på besök i Sydeuropa och fått solsting. Men, så såg jag att Moderaterna var väldigt missnöjda och inte alls ville se regeringens utspel som något positivt. Så då kände jag mig omedelbart mycket tryggare. Det var tydligen inte så illa som det lät.

Låt oss slippa fifflare som Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson i beslutande ställning!

Inga kommentarer: