torsdag 28 juni 2018

Religiösa fanatiker

» En del imponerar

Ibland när man läser bladet blir man imponerad över hur vissa verkligen kan prestera. I dagens blad läser jag att två produktiva herrar i Canada har blivit dömda för polygami. Modiga experter skulle jag vilja säga! Hur som helst har tydligen dessa båda kvinnoälskare lyckats prestera månggifte, dom är de första som dömts för detta i Canada på mer än 100 år.

Storken på väg
Den verkliga experten av de två, låt oss för enkelheten kalla honom Max, hann under åren 1990-2014 gifta sig med 24 olika kvinnor. Det blir alltså ett bröllop om året. Han måste tycka att bröllop är en oförglömlig upplevelse, men ha svårt med sitt minne, så han måste upprepa det en gång om året. För det kan väl inte vara bröllopsnatten han längtar efter? Tydligen var Max hur som helst fader till minst 146 barn. Det är ett barn varannan månad!

Max måste ha blivit en expert på att byta blöjor, natta småttingar som inte vill somna och allt det andra som hör till småbarnsföräldrars bekymmer. Kanske är det så att Max kan få jobb på en småbarnsavdelning på Förskolan när han kommer ut ur fängelset. Fast jag ska erkänna att jag får en misstanke att det handlar om att Max älskar att ta ut Föräldrapenning istället för att jobba!

Det hör kanske till saken att Max och hans vän är medlemmar om Jesu Kristi Kyrka av sista dagar heliga. På engelska: the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. Förkortat LSD... f'låt LDS ska det vara. Även kallade mormoner. Fast dom här herrarna med vår Max i ledningen tillhörde en utbrytargrupp som kallade sig Fundamentalistiska Jesu Kristi Kyrka av sista dagar heliga. Som medlem av Jesu Kristi Kyrka av sista dagar heliga så ska man avhålla sig från droger, tobak, alkohol och annat motsvarande. Uppenbarligen anser inte dessa fundamentalister att sex är något som man ska avhålla sig från utan istället ska utövas i obegränsad omfattning.

Vad vill jag ha sagt med allt detta? Jo, att religiösa fanatiker av alla sorter är farliga!

Inga kommentarer: