söndag 3 juni 2018

Brist på anständighet

» Dom saknar hyfs

Livboj
Ibland undrar man hur människan är skapt. I lördags drunknade en äldre man i Borstahusen utanför Landskrona. När Räddningstjänsten kom till platsen kunde man inte komma fram till olycksplatsen eftersom det stod en massa bilar felparkerade. Människor vägrade också att flytta på sig på bryggan så att sjukvårdare kunde utföra sitt arbete. Uppenbarligen var nyfikenheten större än moralen att låta räddningspersonal utföra sitt arbete. Totalt bötfällde polisen 11 felparkerade bilar på platsen.

Ett liknande problem har vi där jag bor. På parkeringsplatsen finns ett litet antal parkeringsplatser markerade. Men dom räcker naturligtvis inte för människor som inte orkar gå 100 meter. Alltså parkeras det ofta fritt lite hur som helst på den yta som finns. En yta som alltså finns för att Sophämtning ska kunna komma fram och vända. Man parkerar också så att om Räddningstjänst, Ambulans, Brandkår eller Färdtjänst skulle komma och behöva köra fram till husen så är detta omöjligt. Min förhoppning är den att om det kommer en ambulans som inte kommer fram pga felparkerade bilar så är det ägaren till någon av dessa bilar man ska hämta.

Samtidigt läser jag om en annan drunkningsolycka vid Degerfors där folk stod i vägen för att titta på och för att fotografera så att räddningsarbetet stördes. Människor lyfta upp sina barn så att dom skulle kunna se vad som hände.

Vart är vi på väg. Har vi förlorat allt hyfs? Har jakten på att kunna fotografera andras olyckor gått så långt att vi är villiga att riskera andras hälsa för chansen att kunna lägga upp en smaskig bild på nätet? Har människor ingen anständighet kvar?

PS. Bilden har inget med händelserna att göra. Den har jag själv tagit i samband med en fototävling.

Inga kommentarer: