söndag 10 juni 2018

Tionde juni

» 5 tankar

Hipp hipp hurra. Det har nu på kvällen kommit regndroppar. Visserligen inte, än så länge, så mycket att det gett utslag i någon regnmätare. Men det har kommit regndroppar! Vi ser fram emot resten. Här på Sven Tycker har jag samlat ihop en del olika stora och små frågor som jag tycker till om. Det finns tillfällen när man förundras.

¤ 1.   Ibland kan upprördheten säga mer om den som är upprörd än det man blir upprörd över. I min lokala HD är ledarsidans chef Heidi Avellan upprörd sedan hon läst i Göteborgs-Posten att en reporter där gjort en undersökning och ringt runt till Förskolor och frågat om dom ställde upp på att se till att deras barn hade hijab på och iaktog fasta under Ramadan. Den intressanta frågan är om frågan ens är aktuell. Som jag förstår det bärs hijab (slöja) av flickor från det att dom kommit upp i puberteten, dom lär knappast gå i förskolan. Samtidigt har jag förstått att barn under 7-10 år är undantagna från att fasta under Ramadan. Dvs frågan säger mer om reportern (varför ställer han egentligen frågan) än det säger om förskolorna som svarat. Sedan finns det ju extremister inom alla religioner, extremister som läser sina heliga skrifter som f-n läser samma heliga skrifter. Det rör sig om Ultraortodoxa judar, det rör sig om kristna sekter som Livets ord eller Amish och det rör sig om extrema Islamister. Men jag tvivlar på att de som tillhör de här grupperna ens låter sina barn gå i en vanlig svensk förskola.

¤ 2.   Jag läser att Donald Trump blivit purken. Jo, den annars så glada och jovialiska mannen har blivit sårad. G7-länderna har ju haft möte. Ett möte som ju till en början artade sig till att bli en gräl mellan USA mot alla andra. Donald Trumps slagord "America first" har allt mer utvecklats till att bli "America alone". Donald Trump håller på att distansera sig från alla sina gamla traditionella vänner. Donald Trump trampar runt som en drucken flodhäst i en porslinsfabrik och bryter löften, förpliktelser och överenskommelser på löpande band. Nu stannade inte Donald Trump kvar vid G7-mötet tiden ut utan gav sig iväg för att träffa Nordkoreas Kim Jong-Un om några dagar. De återstående G6-länderna fortsatte sitt möte och enades enhälligt om en gemensam slutkommuniké. Något sådant kan ju inte Donald Trump acceptera. Dom andra lyder ju inte honom! Alltså kallar han Kanadas premiärminister Trudeau för: - "Oärlig och svag." Detta trots att man vattnat ur kommunikén rejält för att tillfredsställa flodhä... f'låt Donald Trump. Det är kanske dags att låta USA klara sig själva, så får vi se hur det går för Donald Trump?

¤ 3.   Jag ser att Sverigedumokraternas partiledare tycker att det ska vara straffbart att inte anmäla brott. Nu pratar Jimmie Åkesson specifikt om att anmäla om någon "gömmer" en papperslös flykting. Men jag utgår ifrån att det gäller alla brott. Allt från att anmäla nazister som bränner ner flyktingboenden till människor som går mot rött, som kör bil med mobilen i handen till politiker som diskriminerar människor för deras ursprung. För det kan väl inte bara gälla en skyldighet att polisanmäla Alsike kloster eller någon annan. Jag tror att du får förklara dig bättre Jimmie! Eller kanske erkänna att du fortfarande inte har gjort helt upp med dina nazistiska och rasistiska rötter.

¤ 4.   Jag fick ett litet gott skratt när jag läste en lokal politisk enkät. Man hade frågat lokala företrädare för alla partierna i Kommunfullmäktige vilka dom kunde tänka sig att samarbete med efter valet, och vilka dom absolut inte kunde tänka sig samarbete med. En kristdemokrat vägrade samarbete med SD och V för deras odemokratiska historia. Men däremot samarbetade han gärna med Moderaterna. Moderaternas föregångare, Allmänna valmansförbundet, bildades 1904 för att "bekämpa socialdemokratins och den radikala vänsterns ständigt fortgående upplösningsarbete". När Sverige för snart 100 år sedan (17 december 1918) genom samarbete mellan socialdemokrater och liberaler fick allmän och lika rösträtt var det trots kraftigt motstånd från Moderaternas föregångare. De motiv mot att ge kvinnor rösträtt som framfördes var sådana att vi skulle skratta ihjäl oss i dag när vi hör dom. Så kära kristdemokrater. Om ni inte vill samarbeta med de som har ett odemokratiskt förflutet så ligger ni illa till. Moderaternas historia är inte god den heller.

¤ 5.   Jag såg att Victoria Bernadotte fick beröm för att hon återanvände sin galablåsa. Det var inte en ny vid varje officiellt partaj. Tänk så duktig du är Victoria! Undrar om jag också kommer att hyllas för att jag återanvänder mina T-tröjor, jeans, skjortor och jackor om och om igen tills dom är helt utnötta. Fast det är klart, jag får ju själv betala dom för mina surt förtjänade pensionsslantar medan Victoria Bernadotte får bidrag från oss skattebetalare hela tiden. Så hon måste ju inte göra detta. Heja Victoria. För övrigt såg jag att syrran Madeleine dök upp i en helt ny sommarklänning från italienska modehuset Giambattista Valli vid samma rojalistdop. Dom hade nog inget lämpligt på H&M eller liknande så hon tvingades spendera 20.0000 på nå't nytt. Men är man bidragsberoende så behöver man ju inte tänka på sån't. Det var ändå billigare än när Carl Philips Gabriel döptes förra året. Då kostade pälskappan 80.000 och klänningen 56.000 som Madde dök upp i. Det är nog skönt att slippa tänka på kostnaden, skattebetalarna betalar ju.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag,
inte samlag

Inga kommentarer: