måndag 7 december 2015

Om tankeverksamhet

» Dagens Sverigedumokrat

Sverigedumokraternas lösning på alla problem
En av de pellejönsar som representerar Sverigedemokraterna i olika politiska församlingar heter Thoralf Alfsson. Han satt i Riksdagen för SD fram till förra året. Men då petades han som jag förstår det från listan, uppenbarligen ansågs han inte tillräckligt kompetent! Men han fortsätter att sprida sin Sverigedumokratiska smörja, numera som lokalpolitiker. Ibland skrattar man och ibland gråter man. Hans senaste snilleblixt handlar om att begära skatteavdrag för de kostnader som en svensk immigration förorsakar. Hans förslag är "inbrottslarm, andra resvägar eller färdmedel, extra sjukvårdsförsäkring och högre försäkringspremier för bil och bostad, beroende på alla bränder". Som den rasist Thoralf är så tror han ju att alla inbrott görs av invandrare, att det är just invandrare som förstör bilar och bostäder och tänder eld på alla byggnader. Så om jag försöker så förstår jag hur han får ihop att detta förorsakar högre kostnader för honom. Men "andra resvägar"? Tror han att dom smittar så han kan inte trängas med en mörkhyad på bussen? Hur som helst tackar jag Inte rasist, men för tipset om Thoralf Alfssons hjärnsläpp.

Men egentligen är det en intressant tanke. När jag betalar min skatt så betalar jag bara för det jag själv vill. På skattsedeln kan jag kryssa för det jag vill betala och det jag inte vill betala. Själv skulle jag gärna låta bli att betala för en speciell invandrargrupp, hela Knugahuset. Kanske skulle jag också kunna slippa betala för partibidraget till Sverigedemokraterna som ju bland annat används för att publicera annonser i utlandet för att smutskasta Sverige. Och det finns annat jag inte vill betala för. T.ex. subventionerna av flygtrafiken, investeringar i ännu fler motorvägar, RUT- och ROT-bidrag, sjukvårdskostnaden för alla rökare och en hel del annat. Däremot deltar jag gärna i att betala den investering för framtiden som kostnaderna för invandring och ökad befolkning är. Men snälla, jag kan väl i varje fall få slippa betala för partibidraget till Sverigedumokraterna!

» Paranojan slår till

En 20-årig kille från Marocko som varit i København för att tävla i Parkour var flygrädd. Så när han skulle flyga hem från Kastrup tittade han bland annat på sin laptop på en film med parkour och för att få styrka bad han en bön. Slutresultatet blev att medpassagerare uppgav att han tittat på en video av "fundamentalistisk karaktär" och dessutom bett muslimska böner och var arab - alltså måste han vara en terrorist. Han slängdes helt enkelt av från flygplanet.

I Hofors blev en 15-årig kille osams i skolan så han blev ledsen och gick hem. Sedan försvann han från hemmet. Naturligtvis blev man oroliga och polisen började leta efter grabben. Det tog inte lång tid innan media rapporterade om en knivbeväpnad man vid skolan, elever som var instängda och stort polispådrag.

Börjar vi inte få lite paranoja?

» Bedragare del 257

Jag tyckte jag läste på annat håll i dagarna att Spotify (som ju brukar kallas ett svenskt bolag) nu vuxit och blivit störst i världen på strömmande musik. Jag får väl gratulera herrarna bakom det hela som väl därvidlag kan tjäna ännu en liten slant till bankkontot. Jag ser att ägarbolaget har sitt säte i Luxemburg, jag antar att detta beror på att det finns god tillgång på billiga och bra kontorsfastigheter i staden samtidigt som det från det centralt belägna Luxemburg finns goda förbindelser med miljövänliga transportmedel, alltså tåg, till Europas andra stora städer. Däremot noterar jag att ekonomiavdelningen uppenbarligen sökt sig till lägre löner och billiga hyror. Mitt mejl med en vänlig påminnelse om att jag tydligen missat att betala leder nämligen till en adress i Ryssland. Så här skriver Spotify i dag:

Spotify
Din Spotify Premium avbryts! #6792876

Spotify Ticket-ID #7878 service8634@mystery-spot.com

Hej,

Tyvärr har vår ekonomiavdelning upptäckt att det inte gick att debitera ert konto.

För att du ska kunna fortsätta använda våra tjänster utan avbrott måste du uppdatera dina faktureringsuppgifter.

* Vänligen besök denna sida för att fortsätta använda Spotify!

Message id: 1011538

En koll på mitt bankkonto visar dock att man faktiskt har dragit betalning. Jag tolkar detta i så fall felaktiga mejl som att den ryska ekonomiavdelningen pga de ekonomiska sanktionerna mot Ryssland kanske haft problem från början med att dra slantarna och sedan har mejlet fördröjts i någon form av säkerhetskontroll vid gränsen. Hur som helst slänger jag skiten i papperskorgen! För att vara på den säkra sidan har man skickat minst två identiska mejl, dock med olika siffror på. Jag vet inte om jag ska tolka det som att man tror att jag har flera abonnemang eller det bara handlar om ett rent förbiseende. Som sagt, släng skiten!

Inga kommentarer: