söndag 20 december 2015

Mer om att skämmas

» En dansk som skäms

Danmark
Ibland kan man som bloggare faktiskt nästan tro att det man skriver har någon betydelse. Inte bara för min egen tillfredsställelse alltså. I fredags Tyckte jag till om att det var en hel del som borde skämmas, skämmas rejält. Bland annat de styrande i vårt södra grannland Danmark. Danmark styrs i dag av en minoritetsregering ledd av det högerliberala partiet Venstres Lars Lökke Rasmussen, men helt beroende av det öppet främlingsfientliga Dansk Folkeparti. Men alla i Venstre är inte nöjda med partiets utveckling till ett främlingsfientligt parti. Nu läser jag hos bland annat Danmarks Radio att partiets EU-parlamentariker Jens Rohde tycker att det gått för långt. Han har nu deklarerat att han lämnar partiet som han tycker har förvandlats till ett "DF light" för att istället gå till det mer vänsterliberala Radikale Venstre. Enligt en omröstning hos Ekstrabladet har en klar majoritet av danskarna förståelse för hans beslut. Det är uppenbart att min uppmaning till vårt sydliga grannland att skämmas inte bör gälla alla danskar. Det finns en hel del danskar som tycker att utvecklingen gått alldeles för långt. För de som inte begriper danska så kan ni läsa hos Helsingborgs Dagblad också. För övrigt väntar vi fortfarande på ett rejält avståndstagande från svenska Liberalerna och Centern som alltså tillhör samma Liberala grupp i EU-Parlamentet som danska Venstre.

» Lite siffror för en gångs skull

Vänsterpartiet
Det presenteras ständigt nya väljarundersökningar. Och siffrorna i dessa skiljer sig ofta en hel del. Precis som för alla andra så gäller det då att välja vilka siffror man ska tro mest på. Jag väljer själv oftast ut sådana som innehåller en del goda nyheter. Men, man ska vara väldigt försiktig med att ta enstaka siffror på allt för stort allvar. De olika undersökningarna görs med olika metoder (mer eller mindre tillförlitliga), och antalet som deltar i undersökningen varierar också. Rent principiellt kan man säga att ju fler som deltar, desto mer tillförlitligt är det. Nu har Svenska Dagbladet presenterat sin decemberundersökning som görs av Sifo. Eftersom denna har nästan dubbelt så många tillfrågade jämfört med de flesta andra så kan man kanske lägga lite större vikt vid resultatet. Eftersom det dessutom finns i varje fall en del trevliga siffror också så har jag bestämt mig för att tro lite på den också. Undersökningens två stora vinnare är Sverigedumokraterna som går upp 1,4 procentenheter till 19,0% och Vänsterpartiet som ökar 1,2 procentenheter till 7,8%. Detta gör Vänsterpartiet till det fjärde största partiet efter S, M och SD. Den stora förloraren är Moderaterna som rasar med 2,5 procentenheter till 22,1%. Miljöpartiet och Liberalerna har mindre uppgångar och Socialdemokraterna, Centern och Kristdemokraterna mindre nedgångar. Sammanlagt ökar de tre Rödgröna till 39,9% (+0,7) medan Högeralliansen tappar till 38,6% (-2,5).

Socialdemokraterna får 26,0%, Moderaterna 22,1%, Sverigedemokraterna 19,0%, Vänsterpartiet 7,8%, Liberalerna 6,6%, Centern 6,4%, Miljöpartiet 6,1% medan Kristdemokraterna med 3,5% och Feministiskt Initiativ på 1,6% inte skulle platsa i en ny Riksdag. Man kan också se en förenklad presentation hos Expressen. Den stora frågan man kan ställa sig är hur Stefan Löfven ska reda ut det här. Att gå från: - "Det finns ingen gräns" på frågan om flyktingmottagande till dagens politik på bara några veckor är en mycket pinsam utveckling för en politiker som vill ge sken av att vara seriös. Denna typ av populistiska svek gör inget annat än ger ytterligare stöd till de främlingsfientliga nasseinspirerade Sverigedumokraterna. Det är dags för Stefan Löfven att, om han vill uppfattas som en seriös politiker, ta upp kampen mot rasismen. Men jag tror att Stefan Löfven är för feg för det. Han tillhör de som ska skämmas!

» Bedragare del 260

Tänk att få en helt ny iPhone 7 helt gratis? Det är inte många som får ett sådant erbjudande. Va, vad säger ni? Är det många som får ett sådant erbjudande? Men dom har ju bara ett fåtal kvar att dela ut, och jag har blivit speciellt utvald! Skulle det vara en bluff? Nä! Hur som helst så skriver man så här:

Ätit äpple
Bekräfta leverans: iPhone 7 eller iPhone 7S?

älj den modell du föredrar - sven@swl.nu

sven@swl.nu, Välj vilken modell av iPhone 7 du vill få!
Du har blivit inbjuden att testa den splitternya iPhone 7 innan den kommer ut på marknaden.
Välj den modell du vill testa:
iPhone 7 – Klicka här för att välja denna modell
iPhone 7S – Klicka här för att välja denna modell
Vi kommer att belöna dig med en gratis, som en tackgest.

Endast ett fåtal kvar – klicka här

If you no longer wish to receive these emails, click here to unsubscribe
Report Spam

Det måste finnas miljontals nya iPhone tillgängliga långt innan telefonen är tillverkad. Hur som helst vill jag inte ha någon iPhone. I vanlig ordning har ju Apple sina egna lösningar på saker. Och det brukar inte innebära att det blir lättare att använda utan snarare mycket mer komplicerat. Just nu håller jag på att svära över att det ska vara så förbannat komplicerat att installera en egen ringsignal på telefonen. Varför kan inte Apple acceptera ett enkelt och logiskt filhanteringssystem. Jag vill inte ha någon iPhone. Ni kan dra dit pepparn växer med era bluffmejl. Släng skiten! Observera att det står "älg den modell..." i mejlet. Det är INTE jag som kopierat texten fel.

Inga kommentarer: