torsdag 3 december 2015

Bidrag, död och fjäsk

» Högeralliansens bidragssamhälle

Högeralliansare på jakt
Reinfeldt, Borg och Lööfs bidragssamhälle riktat till det svenska Näringslivet finns det många hårresande exempel på. Tidigare har vi bland annat kunnat läsa om den införda sänkta arbetsgivaravgiften för ungdomar. Så många nya jobb gav den inte, de flesta miljarderna gick till ungdomar som redan hade jobb, men det förbättrade lönsamheten i krogbranschen - för våra skattepengar. Varje nytt jobb uppskattas därför ha kostat ett antal miljoner. Nu läser jag om en ny utvärdering av en annan av Högeralliansens subventioner av svenskt näringsliv. 2012 sänktes restaurangmomsen, med det påstådda syftet att skapa fler jobb. Målet var att det skulle skapas 6.000 ny jobb. En utvärdering visar nu att reformen första året kostade skattebetalarna 5,4 miljarder kronor. För dom slantarna fick vi 1.000-3.000 nya jobb, Det innebär att varje nytt jobb kostade oss andra mellan 1,8 - 5,4 miljoner kronor. Men det finns väl i varje fall alltid ytterligare någon krogägare som fått förbättrad lönsamhet. Det hade kanske varit smartare att använda alla miljarderna till att t.ex öka personaltäthet inom vården? Dom nya jobben hade kostat mindre. Men, det är klart, det hade ju inte ökat lönsamheten hos ett allt mer bidragsberoende näringsliv.

» Skjutglada amerikaner

National Rifle Association
Det är inte bara genom att skapa krig runt om i världen som amerikaner visar sig skjutglada. Den amerikanska "skjut först - fråga sedan" mentaliteten kombinerad med mer eller mindre fri tillgång till skjutvapen skapar ett skrämmande samhälle. I princip dagligen inträffar någon form av vad som benämns som "Masskjutning". Begreppet innebär att minst 4 personer samtidigt blir skjutna. Senaste exemplet är när två beväpnade personer i går sköt ihjäl 14 personer i en samlingssal i Kalifornien. Om det är senaste exemplet vet jag inte eftersom det händer dagligen. Men det hade lite fler offer än vanligt i varje fall. På årets första 336 dagar har det inträffar 355 s.k. masskjutningar. I USA skjuts årligen omkring 11.000 människor ihjäl och 80.000 blir skottskadade. Att inte tillräckligt många amerikaner inser det dåraktiga i detta samhälle är egentligen förvånande. Det skapar ett samhälle där t.ex. polisen förutsätter att människor är beväpnade. Det får sådana resultat som att t.ex. 30 färgade amerikaner i år skjutits ihjäl av polisen - trots att dom varit obeväpnade. Siffran är naturligtvis en kombination av denna vapenfixering och en rasism hos många poliser. Ser man på amerikanska dokumentärer som Cops osv så ser man hur polisen hela tiden utgår ifrån att människor är beväpnade. Även om det filmade naturligtvis är överdrivet så handlar det ju om att om polisen stoppar någon för fortkörning, glömt blinkers eller för körkortskontroll så är det ut och bredbent liggande mot bilen medan polisen letar vapen. En grupp som gillar läget är lobbyorganisationen NRA, National Rifle Association. Deras lösning på problemet med att för många skjuts ihjäl i masskjutningar är att ännu fler är beväpnade. Då finns det ju fler som kan få stopp på skjutandet genom att skjuta ihjäl skytten! Att president Barack Obama försöker få kongressen att skärpa vapenlagarna är helt utsiktslöst. NRA har mer pengar! Amerikaner är skjutgalna. Både hemma och ute i världen.

» En fråga om prioritering

Jag läser hos GT hur personalen på ett boende i Värmland nyligen prioriterade att få titta på fru Victoria Ingrid Alice Désirée Bernadotte Westling istället för att jobba. Fast jag förstår inte riktigt upprördheten. Fru Victoria Ingrid Alice Désirée Bernadotte Westling har ju egentligen bara ett syfte här i livet och det är ju att folk glor på henne. Om ingen kommer och tittar så fyller hon ju ingen funktion och blir totalt meningslös.

Snälla, förvandla Sverige till ett modernt samhälle. Skydda dessa stackars små barn som kallas prinsar och prinsessor från att tvingas leva upp i ett onormalt liv. Inför republik. Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

Inga kommentarer: