onsdag 16 december 2015

Goda och dåliga nyheter

» Den vidriga Sverigedumokratiska svansen

Den Sverigedumokratiska svansen
Så har då även grannkommunen Bjuv drabbats av dessa vidriga svin som tänder eld på kommande flyktingboenden. Ett planerat boende i Ekeby i Bjuvs kommun tändes eld på tidigt i morse. Bjuvs kommunalråd Anders Månsson är förbannad och säger att han är förvånad. Förbannade är vi nästan alla för dessa fega svin som inte ens vågar stå för det dom gör. Däremot är jag tyvärr inte förvånad. Bjuv var vid förra valet Sverigedemokraternas starkaste fäste i hela Sverige. Och Ekeby har tyvärr gjort sig känt för en stor grupp rasister. Nu gjorde Sverigedemokraterna fiasko vid senaste valet eftersom i stort sett alla hoppat av och startat eget. Det här inte den enda branden. Under hösten har det brunnit på 10 asylboenden / planerade asylboenden bara i Skåne. Jag skäms!

För övrigt ser jag att MUF i Danderyd i en debattartikel i Metro försöker få oss att tro att Danderydsborna är ett generöst folk som inte alls har några flyktingfientliga tankar. Troligtvis är det den elaka pressen som är elaka mot (avundsjuka?) Danderydsborna när man berättar om hur ovilliga man är i moderatghettot Danderyd att ta något ansvar för mottagandet av flyktingar. - " I själva verket vill de flesta Danderydsbor inget hellre än att hjälpa till" skriver MUF. Det är väl antagligen därför som man i motsats till de flesta kommuner inte tagit emot några flyktingar. Den lilla grupp ensamkommande barn man skrev avtal om köpte man från Danderyds sida upp platser för - i andra kommuner. Och Danderyd har väl inte heller utmärkt sig för att ha protesterat mot planerna på att tvinga kommunerna att ställa upp? Allt är bara elakt förtal - enligt MUF i Danderyd. Som uppenbarligen inte hänger med riktigt!

» Dagens beställningsutredning

På krav från den gamla Rödgröna oppositionen fick den gamla Högeralliansregeringen i uppdrag att utreda konsekvenserna av den omfattande avregleringen av den svenska järnvägen. Sverige utmärker sig för att ha avreglerat och privatiserat järnvägen mer än i stort sett alla andra länder. Högeralliansregeringen tvingades tillsätta utredningen och bestämde att en viss Gunnar Alexandersson skulle göra utredningen. Denna Gunnar Alexandersson har tidigare varit vice VD för branschföreningen för de privata järnvägsbolagen, Tågoperatörerna. Gissa vad han kommit fram till är bäst för järnvägen? Rätt gissat - mer privatisering! Det kan väl kallas beställningsuppdrag?

» Donald Trump gick på pumpen

Det sprids faktiskt positiva nyheter också. Nyheter som man kan glädjas åt. I Skottland har den amerikanska pajaspolitikern Donald Trump förlorat i Storbritanniens högsta domstol mot svenska Vattenfall. Vattenfall ville bygga vindkraftverk i Skottland. Men Donald Trump har protesterat eftersom dom befarades förstöra utsikten för Donald Trump från sin golvbana. Nu har utslaget kommit från Högsta domstolen och Vattenfall får rätt att bygga sin vindkraftpark? - "Du kommer att på egen hand åsamka Skottland mer skada än någon händelse i hela den skotska historien" skrev Donald Trump en gång till den tidigare ministern Alex Salmond. Tänk på att det finns positiva nyheter också bland allt annat elände.

Inga kommentarer: