tisdag 1 december 2015

Internationella pizzadagen

» Mobil-fån

Mobilberoende
Jag såg i bladet om en undersökning som gjorts och som visade att 28% av föräldrarna var oroliga över att deras barn tillbringade alldeles för mycket tid framför dator / tv-spel / mobil. En majoritet av föräldrarna hade alltså inte sådana bekymmer? Min tolkning är den att de resterande 72% av föräldrarna är de som själva tillbringar alldeles för mycket tid bakom en s.k. "smart" mobil eller annan form av skärm. Dom kan ju inte så gärna själva då vara oroliga över hur mycket barnen tillbringar på samma sätt. Själv är jag orolig över hur beroende väldigt många har blivit av denna s.k. "smarta" mobil. Den har förvandlat i vanliga fall mycket smarta människor till beroende mobil-fån. Alla dessa som fastnat i ett beroende att de varje gång dom sätter sig ner måste kolla upp om något nytt hänt sedan dom kollade upp senast för tio minuter sedan! Alla dessa idioter som prioriterar att titta på mobilskärmen framför att titta på vägen när dom kör bil! Alla dess nötter som inte kan se var dom går eftersom dom är fullt upptagna av något på sin mobil! Alla dessa tråkmånsar som sitter och glor på en mobilskärm istället för att fysiskt umgås med sina medmänniskor. Det sägs att det finns en app att installera för de som fastnat i beroendet och som man kan ställa in på att istället med lämpliga intervaller påminna om att det kanske är dags att kolla om något hänt istället för beroendet att kolla jämt och ständigt. Enligt ryktet kan man ställa in appen på att påminna upp till var 15:e minut...

» Grodor

Barack Obama
Jag läser att den republikanska presidentkandidaten Donald Trump inte lyssnar på vad han själv säger. Han har nämligen uttalat sig om Barack Obamas tankar i samband med att han (Barack Obama alltså) anlände till Paris för toppmötet Cop21. Så här sade USA:s president:

- "Klimatförändringarna utgör ett av de största hoten mot USA och världen."

Ett mycket insiktsfullt påpekande. Kan vi inte stoppa miljöförstöringen så kommer bara krig och flyktingkatastrofer att öka och öka. Men så tyckte inte republikanen Donald Trump som kontrade med:

- "Jag tror att det är ett av de dummaste politiska uttalanden jag någonsin har hört, det dummaste i hela den politiska historien."

Uppenbart är att Donald Trump aldrig lyssnar på vad han själv säger eftersom det väl är just detta han är expert på, dvs att komma med dumma politiska uttalanden. Han kan väl i stort sett inte öppna munnen förrän det rasar ut grodor. Detta uttalande är ett mycket tydligt bevis på detta. Frågan är om inte Donald Trump som president i USA är ett av de största hoten mot vår civilisations överlevnad?

Inga kommentarer: