onsdag 30 december 2015

Det kan snart inte bli närmare

» Skandalöst?

Helsingborgs Dagblad berättade i går om vilka dom tyckte var de 100 mest inflytelserika personerna i Nordvästskåne. Det är en lång uppräkning av politikergubbar, företagare, lite tjänstemän, lite föreningsgubbar och faktiskt några kulturpersoner. För det är gubbar som dominerar. Första kvinna kom på 8:e plats och är företagare. 17 av de 51 på översta 50 platserna var kvinnor. Dubbelt så många, 34 var gubbar. Och detta är naturligtvis en direkt skandal. Jämställdhetsarbetet har inte nått så långt... Högt upp från mitt eget Åstorp var dock en kvinna. Den f.d. moderata riksdagsledamoten och numera landshövdingen i Skåne, Margareta Pålsson, placerar sig på 18:e plats på listan. Om detta gör mig glad eller inte avstår jag från att berätta på den här platsen!

En annan skandal är det faktum att er bloggare inte alls finns med på listan. Skulle allt mitt bloggande vara helt i onödan? Har alla de väl genomtänkta åsikter som jag tycker fram varit helt i onödan? Bryr sig folk inte om vad jag tycker? Påverkar jag inte de stora massorna i min egen riktning? Just det faktum att jag tillhandahåller helt färdiga åsikter utan något krav på ekonomisk kompensation till vem som helst, skulle det inte ge mig inflytande? Jag är besviken!

» Ack, dessa danskar!

Jag läser att trafiken över Öresundsbron sätter nya rekord. Aldrig någonsin har så många pendlat över Sundet mellan Danmark och Sverige. Detta alltså innan vår politiska Stockholmsmaffia helt okänsligt bestämt att nu ska vi visa ID-handlingar när vi reser mellan våra länder. Det har i princip inte behövts sedan jag föddes. Att stockholmare inget begriper är dock ingen nyhet.

Men, ibland läser man saker som gör att det kanske inte är så dumt att stoppa inflytandet från de danska rasisterna. Jag läser i bladet om Mohamad Al Jawerheri som är en dansk 17-åring (född i Danmark) som läste på gymnasiet men hade ett extrajobb i en affär som kassabiträde. När han i en rasistisk Facebook-grupp (Ja til frihed - Nej til islam) gick i svaromål mot de islamofobiska tankarna där tog andra medlemmar i Facebook-gruppen kontakt med hans arbetsgivare. Och resultatet blev att Mohamad Al Jawerheri fick sparken från jobbet på den lokala Bilka-affären. Ägarna till Bilka, Dansk Supermarked, vill inte kommentera det hela. Själv skulle jag inte komma på tanken att handla i en affär med den typen av tankar. Kanske är det dags att stödja tankarna på ett bygga en hög mur mitt i Öresund samtidigt som Öresundsbron sprängs i bitar. Jag vill inte ha med danskar att göra!

2 kommentarer:

Magnus Andersson sa...

Så du är alltså antirasist men hatar danskar och vill inte ha något med dom att göra? Hur går det ihop?

Sven Tycker sa...

Jamen danskar? Det finns väl en gräns trots allt.

Eller ska vi kanske skylla det på ett i vissa avseende misslyckat försök att vara rolig? Humor, ironi och liknande är en svår konst som väldigt få behärskar till fullo. Och inte ens de som behärskar konsten lyckas hos alla. Fast det är kanske då hos mottagaren problemet då ligger.....