fredag 18 december 2015

En kvartett som ska skämmas

» SKÄMS!

Det är många som ska skämmas i dag. Vi har vår svenska regering som fattat beslut om ID-kontroller av resande över Öresund. En tanke som hade varit helt otänkbar om det hade drabbat pendlare i Stockholm. Men nu är det "bara" skåningar och danskar som drabbas. Så det gör inget, verkar man resonera. Om kanske 20.000 pendlare i Stockholm hade varit tvungna att varje dag dom pendlade till jobbet hade varit tvingade att kliva av tunnelbanetåget vid T-Centralen för att visa upp sin legitimation hade man inte ens funderat på ett sådant här beslut. Om du varit tvungen att kliva av bussen vid Slussen för att visa legitimation innan du fick åka vidare varje gång du skulle åka på bio hade våra Stockholmsfixerade politiker inte ens tänkt tanken. Om du skulle tvingats stiga av Pendeltåget vid Stockholms Central för att visa legitimation varje gång du skulle åka och hälsa på moster Hilda hade du inte accepterat tanken. Men nu är det i sedvanlig ordning en Stockholmsmaffia som styr landet utan att tänka på att de flesta människorna i vårt land bor INTE i Stockholm. Dom verkar inte ha fattat att Öresundsregionen med Köpenhamn, Malmö, Lund, Helsingborg osv är en befolkningsmässigt större region än Storstockholm. Ni ska SKÄMMAS!

Dom ska skämmas
Andra som ska skämmas är de styrande i vårt södra grannland Danmark. Denna rasiststat styrs i dag av en bunt främlingsfientliga och fega politiker. Medan Sverige trots allt inför begränsningar i flyktingmottagandet motvilligt efter vånda är man i Danmark stolta över att Danmark ska ha den hårdaste och mest främlingsfientliga politiken inom hela EU. Att höra Danmarks Integrationsminister Inger Støjberg uttala sig är som att lyssna på en renlärig Sverigedumokrat. Inger representerar dock inte SD:s kompisar i Danmark utan istället det påstått liberala partiet Venstre. Jag skäms över Skånes koppling till Danmark. Och danska politiker borde SKÄMMAS!

Som jag sade så är det ett påstått liberalt parti, Venstre, som i Danmark har huvudansvaret för den danska flyktingpolitiken. Och det ansvaret förvaltar detta påstått liberala parti på ett sätt som gör att alla liberaler borde skämmas öronen av sig för att kopplas samman med dessa rasistiska svin. Jag har dock inte hört ett ord av kritik från t.ex. Svenska folkpar... f'låt liberaler som Jan Björklund eller Centerpartister som Annie Lööf, som båda faktiskt är medlemmar i samma liberala partigrupp i EU-parlamentet som danska Venstre. Men man är skamligt tysta. Ni ska SKÄMMAS!

Slutligen kan vi konstatera att hela den så kallade "flyktingkrisen" är ett enda stort bevis för att EU, den Europeiska Unionen, är ett enda stort fiasko. När det gäller är unionens medlemmar inte det minsta intresserade av att följa de regler man en gång i tiden kommit överens om och skrivit under på. Att t.ex. Danmark blivit så arga på Sverige för de svenska ID-kontrollerna vid gränsen mellan Sverige och Danmark beror på att då kan inte Danmark fortsätta att bara låta flyktingar passera genom Danmark (mot EU:s regler) och fortsätta till Sverige. Danmark slapp ta sitt ansvar. Om Sverige stoppar flyktingar vid gränsen tvingas ju Danmark ta sitt ansvar. Detta är man totalt ointresserade av. Att gå med i EU har bara handlat om att följa överenskommelser när det passar. Hela EU är ett enda stort fiasko! SKÄMS!

Inga kommentarer: