fredag 11 december 2015

Funderingar en fredag

» Dom verkar inte begripa ett dugg

Skånekarta
Våra politikers panikåtgärder när det handlar om att "få stopp" på människor som vill söka asyl visar hur lite många toppolitiker egentligen begriper. Ibland har jag försökt försvara politiker med att dom är kunniga och kompetenta, men ibland måste fatta beslut som är nödvändiga - men mindre populära. Men alla panikåtgärder mot "flyktingvågen" har fått mig att undra. Migrationsminister Morgan Johansson har ingen förståelse för trafikbolagens protester mot att dom ska tvingas kontrollera alla resenärers id-handlingar med hot om 50.000 kronor i böter om man missar detta. - "Kan man kontrollera biljetter kan man kontrollera id" tycker han. Tar man ett tåg i Skåne kommer det oftast en tågvärd under resan som med en läsare på 1 sekund läser av mitt Jojo-kort. Det sker inte alltid, men oftast. Åker jag Åstorp - Helsingborg kanske han kommer redan efter avgång mot Bjuv, han kanske kommer under ett senare skede av resan. Ibland kommer han inte alls. Det är helt OK för mig. Men, ska dom kontrollera id-handlingar vid gränsen måste dom göra detta INNAN jag kliver på tåget. Det ska läsas på handlingar. Och dom MÅSTE göra detta. Begriper inte Morgan Johansson att det är en helt annan sak så ska han inte vara minister. Då kan han återgå till att göra något annat. Sedan ser jag att moderatledaren Anna Kinberg "Stockholmare är smartare än lantisar" Batra bevisat just motsatsen. Apropå Öresundsbron säger hon: - "Det här är vägen till Sverige för alla som kommer söderifrån som inte flyger." Vad stockholmaren Anna Kinberg Batra tydligen inte har begripit är att för sydsvenskar så är det faktiskt Kastrups flygplats i København som är vår flygplats. Vi struntar totalt i stockholmarnas regionflygplats i Arlanda. Det är Kastrup som är den ledande flygplatsen i Skandinavien. Det är härifrån de flyger som ska flyga. Öresundsbron används alltså av skåningar som ska flyga utomlands. En stängning är ett totalt hjärnsläpp med förödande konsekvenser för pendlare, utlandsresenärer, företag, kultur osv. För skåningar finns det ingen nationsgräns mellan Skåne och Danmark. Att en stockholmare som Anna Kinberg "Stockholmare är smartare än lantisar" Batra inte begriper detta är i och för sig inte förvånande. Men att en skåning som Morgan Johansson inte begriper detta är en skandal. Den mannen måste ha drabbats av en panik som fått hans tankeverksamhet att kapitulera.

» Stackars Madde

Jag noterar att Skavlan läckt ut lite reklam för sina, enligt mig, inställsamma intervjuer i TV. Nästa "offer" är tydligen Madeleine O'Neill som ska prata ut om sin blygsel och hur jobbigt hon alltid har tyckte att det varit med mediabevakningen. I motsats till de flesta har hon ju dock ett rejält alternativ till detta. Hon kan ju göra sin flytt till Storbritannien permanent. Hon skulle då helt automatiskt förlora sin plats i tronföljden. För att påskynda utvecklingen kan hon till och med avsäga sig sin prinsesstitel och deklarera att i fortsättningen finns det ingen anledning för Svensk Gamtidning och all annan monarkisladder att skriva om henne. Utan hon ber om att få vara ifred. Bara gör så Madeleine! Hos mig skulle du då få rejäl respekt. Men att som nu bara fuskbo i Storbritannien för att kunna behålla prinsesstiteln tycker jag bara är ett förnedrande handlande. Kanske slipper man då sådana sensationell avslöjanden som att den älskade hunden Zorro lämnat henne med saknad. Ett verkligt Scoop av Svensk Gamtidning!

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Dansken är ett generöst folk

Danmark
Att dansken alltid varit en generös medmänniska är egentligen ingen nyhet. Dansk och givmild är väl två ord som vi ofta förknippar med varandra. Nu är det klarlagt att dansken är en mycket generös medmänniska i en orolig tid. Jag läser nämligen att Danmark nu beslutat att asylsökande som kommer till Danmark ska få behålla sin vigselring, sin klocka och sin mobil utan att den danska staten beslagtar dessa, Tänk så generösa man är, dom ska få behålla vigselringen utan att den beslagtas av Staten och säljs på auktion. Dom ska också få behålla klockan så att dom kan passa tider. Ja, till och med mobiltelefonen så att dom kan kommunicera med andra ska få behållas. För att dom inte ska leva ett allt för iögonfallande lyxliv får dom dock bara behålla motsvarande 3.000 kronor. Resten tar Onkel Fredrik hand om. - "Förslaget kommer bara gälla dem som kommer bärande på en väska full av diamanter" har Svenska Folkpa... f'låt Liberalernas syskonparti i Danmark Venstre låtit sin justitieminister förklara det med.

Inga kommentarer: