söndag 13 december 2015

Jag har tappat tron på framtiden

» Den civiliserade världen?

Dagens citat kommer från Donald Trump som ju just nu leder kampen om att bli det Republikanska partiets kandidat i USA:s kommande presidentval. Han säger så mycket dumheter att det nästan skulle räcka till ett skratt varje dag. Apropå miljökonferensen i Paris hävdade knäppgöken så här:

- "The concept of global warming was created by och for the Chinese in order to make U.S. manufacturing non-competitive."

Jo, han hävdade faktiskt att hotet om den globala uppvärmningen hade skapats av kineserna för att ge amerikansk industri problem på den internationella marknaden! Egentligen är det fel att säga att man skulle kunna skratta varje dag. Jag gråter...

Skapa fred - skrota militären
Detta och mycket annat inom politiken i vår värld gör mig pessimistisk om mänskligheten. Tar vi inte vår värld på allvar? I USA har knäppgökar som Donald Trump framgångar. Vanliga utbildade och fritt tänkande människor stödjer en så'n här knäppgök. I Frankrike har liknande knäppgökar i form av Nationella Fronten och Marine Le Pen stora framgångar. I Sverige säger sig var femte svensk stödja rasister och halvnazister som Sverigedemokraterna. I Ungern och Polen har motsvarande idioter faktiskt fått makten. Att välutbildade ungdomar i västvärlden åker till Syrien för att slåss för mördare som IS/ISIS/ISIL/Daish är samma fenomen. Tar folk inte politiken på allvar? Har man tappat förmågan att tänka kritiskt? Jag vill snart inte leva mer på den här jorden!

Fast om man ska tro Svenska Dagbladets krönikör Mauricio Rojas så är det tydligen det aggressiva Ryssland som är vårt stora hot. Han har satt som rubrik: - "Kommer vår självgodhet att döma oss?" Än så länge har det "fredsälskande" USA skyddat oss från krig, men det vet vi ju inte hur länge dom kan göra det. Ungefär så resonerar Mauricio Rojas i varje fall. Själv håller jag i det här fallet mer med Aftonbladets Jan Guillou som satt som rubrik på sin krönika i dagens AB: - "Kriget mot terrorn är ett större hot mot oss än själva terrorismen", och han påminner om att det med största sannolikhet är just USA och dess allierades krig mot terrorn (invasionen av Irak t.ex. som byggde på en lögn) som har skapat terroristerna.

» Bedragare del 259

Det är snart jul, och det utnyttjas naturligtvis även av alla dessa Bedragare / Spammare. Här har jag t.ex. fått mejl från Jultomten, vilket väl alltid är trevligt. Att han tydligen numera jobbar på Atlantis Deals är väl inte heller någon förvåning. Money talks! Så här skriver Jultomten:

Jul är kul, speciellt med dessa.

Jultomten info@atlantis-deals.com

God Jul

Nu är de snart jul så se till att ha lite kul!
Med 50 sådana här kan du bli miljonär.

Klicka här för att öppna din julklapp

God Jul önskar Tomten

Jultomten på gång

Jag tror jag avstår. Att ta emot en julklapp från "Jultomten" kommer nog i slutändan att bli dyrt för mig. Uppenbarligen handlar det om att lura mig att spela bort mina slantar. Gör som jag om du får mejlet, släng det i papperskorgen.

Inga kommentarer: