söndag 15 april 2012

Trenden fortsätter

Som sagt flera gånger den senaste tiden, så står väljarundersökningarna som spön i backen. I dag är det dags för Svenska Dagbladet att presentera sin månatliga undersökning gjord av Sifo. Och den fortsätter med samma trend som alla andra. Socialdemokraterna fortsätter att växa medan Högerallianspartierna krymper som en ballong med punka. S leder över M med 36,8 mot 29,1. Socialdemokraterna har ökat 12,2 procentenheter sedan januari. De Rödgröna leder över Högeralliansen med 51,7 - 42,8. I Sifos undersökning klarar sig Kd med ett hårstrå med sina 4%. Men alla tre stödpartierna är illa ute. Folkpartiet är störst med sina 5,1%. Så dom är alla tre illa ute sedan dom ätits upp av husbonden. Intressant i undersökningen är att de Rödgröna nu vuxit och blivit störst även bland pensionärerna. Och i Stockholm är nu de Rödgröna lika stora som Högeralliansen. Jag har inte läst Sofia Arkelstens kommentar än, men hon har väl tröttnat på att upprepa flosklerna från tidigare. Hon kan nog få lite tips från Socialdemokraterna. Dom har ju fått lite vana...

Spaniens flagga
Medan spanska folket lider av en enorm arbetslöshet och lågkonjunktur så passade kung Juan Carlos på att åka till Botswana för att skjuta ihjäl elefanter. Hur det gick för de majestätiska elefanterna förtäljer inte historien. Men för Majestätet gick det mindre bra, han trillade i en trappa och har fått opereras akut. Det hela har nog inte fått Juan Carlos aktier att stiga i det krisdrabbade Spanien.

En annan som gjort bort sig är den finska riksdagsledamoten James Hirvisaari. Hans assistent Helena Eronen skrev på sin blogg att hon tyckte att utlänningar som bor i Finland borde ha ett märke på armen så att man direkt kunde se om hen "var en muslim från Somalia" eller "rom från Rumänien" osv. Själv kommer jag att tänka på de armbindlar som judar och romer tvingades bära i Tyskland under Nazitiden. James själv dömdes till böter i december för rasistiska yttranden om muslimer. Gissa vilket parti? Jodå, Sannfinländarna!

Frankrikes flagga
Och så läser vi om några flyktingar från Afrika som stämt den franska militären. Bakgrunden inträffade i mars förra året. Det handlar om 72 flyktingar från olika länder i Afrika som befann sig i Libyen. Men situationen i det sönderfallande landet blev till slut för kritisk och dom försökte med båt ta sig vidare till Europa. Men, bränslet tog slut och båten började driva. Italienska kustbevakningen lyckades uppfånga ett nödsamtal från en av de ombord och dessa larmade upprepade gånger under flera dagar bland annat de NATO-fartyg som befann sig i området. Överlevande har berättat att helikoptrar flög över och såg det drivande fartyget. Flera militära fartyg passerade och såg det drivande fartyget. Men INGEN gjorde någon ansats att hjälpa. Till slut efter 14 dagar flöt fartyget i land i Libyen igen, men då hade bara 11 av de 72 överlevt. 4 av dessa har nu stämt den franska militären för den uppenbara oviljan att hjälpa de nödställda. Den tydligaste åtgärden är istället ökade påtryckningar från EU om att se till så att de Nordafrikanska staterna stoppar flyktingar från att ta sig till Europa. Arbetet på att bygga upp Fästningen Europa fortsätter. Men ibland skäms vi anständiga!

Och så läser vi, som vanligt, att de PPM-sparare som lurats av marknadsföringen och bytte fonder som jag själv byter kalsonger förlorat mest på sitt sparande. De som bytte fonder 15 gånger eller mer under förra året gick sammanlagt minus 13.7%. De mer intelligenta, de som inte bytte alls förlorade bara 8%. Snittet för alla låg på en förlust på 8,7%. Och som vanligt är det alltså så att de som aldrig valt, eller som aktivt valde att inte välja (som er bloggare) utan fick sina pengar placerade i "soffliggarfonden" är de som klarat sig bäst. Men, där finns naturligtvis inte så många fondförvaltande slipsnissar som tjänar så mycket kosing då.

Vidare läser vi mer om Carola-såpan. Hon har nu fått sin Zoe. Som naturligtvis vuxit upp och fått sina kristna värderingar innan Carola tar över. Fast det jag mest reagerar på är Carola Häggkvists upprepade tal om "min Zoe". Vadå din? Man äger inte barn!

Och när jag ändå skriver om Carola Häggkvist så kan jag berätta att ett av de vanligaste söktermerna som lockar läsare till Sven Tycker är "Carola Häggkvist naken". Uppriktigt sagt vet jag inte riktigt hur det gått till från början. Men en sökning i dag på Google på termen "Carola Häggkvist naken" så ligger faktiskt Sven Tycker i Bloggerversion allra överst. Tänk vad många det är som blir besvikna. Flera om dagen faktiskt.

Slutligen läser vi än en gång om hur lösspringande hundar skapar problem. Jag är inte hundrädd, jag är uppvuxen med en hund. Men jag tycker mycket illa om hundägare som inte kan hålla sina hundar kopplade när dom är ute bland andra människor eller i naturen. Koppla din förbannade byracka!

Inga kommentarer: