torsdag 26 april 2012

Bloggar kan innehålla väldigt mycket. Det finns viktiga bloggar och totalt meningslösa bloggar. Det finns ytliga bloggar och det fick mycket djupgående bloggar. Det finns personliga bloggar och det finns mycket allmänna bloggar. Det finns bloggar som skrivs främst för att den som skriver ska tjäna en hacka (ofta är det tveksamt med skatteredovisningen också) och andra bloggar har verkligen ett budskap och en tanke bakom det som skrivs. En av de bloggar som har ett innehåll med en tanke är HemiMamma. Jag vill gärna vidarebefordra det här Brevet till Hälsomyndigheterna som handlar om hennes egna Borrelia. Läs och begrunda!

Andra bloggare säljer sig själva till högstbjudande och gör mot betalning reklam i texterna för olika varor och tjänster. Ett förfarande som visar hur låg moral en del bloggare har. Annonser, där det klart framgår att det är betald reklam, har jag inget emot. Men när det rör sig om textreklam där man inte ens berättar att man får betalt eller får någon annan form av ersättning förtjänar inget annat är fördömande. Själv skrev jag 4 april och gjorde reklam för Tidningskungen. Men jag berättade också att jag hade erbjudits ersättning för att skriva detta. Och jag berättade vad jag tyckte. Jag kan berätta att jag har än så länge inte fått någon ersättning... Uppenbart är att vid Textreklam ska det inte ses att det är betald reklam. Det ska se ut som konsumentupplysning.

Miljöpartiet
Miljöpartiet börjar tydligen tröttna på Tobias Billström. Av någon obegriplig naiv tanke skrev Mp ju för en tid sedan på en överenskommelse med Högeralliansen om den svenska flyktingpolitiken. Men nu börjar man tröttna på Tobias Billström. Under rubriken Uppgörelsen måste tas på allvar kritiserar man hur man infört det som kommit överens om, och hotar att dra tillbaka sitt stöd. Själv tycker jag det verkar ytterst naivt att tro att man skulle få moderaten Tobias Billström att känna medkänsla och solidaritet. Men, det är inte bara moderaterna man kan undra över. Centerpartisten Staffan Danielsson har också valt att engagera sig i flyktingpolitiken. Och i ett debattinlägg väljer han då att förfasa sig över alla ensamkommande flyktingbarn och ungdomar. Dvs han är upprörd över att så många kommer till Sverige. Bra tänkt Staffan? Kanske fanns det mer ömmande frågor att engagera sig i! Själv brukar jag varje gång frågan om ensamkommande flyktingbarn och ungdomar dyker upp berätta om när min mamma och jag för en tid sedan gick på den judiska begravningsplatsen i Helsingborg. Hon upptäckte då graven över en judisk arbetskamrat och väninna hon haft när hon i sin ungdom kom ner till Skåne. Flickan hade skickats av sina judiska föräldrar ensam till Sverige från Tyskland under början av Nazitiden i Tyskland för att någon från familjen skulle överleva. Föräldrarna hade sedan dött i ett koncentrationsläger. Ensamkommande flyktingbarn och ungdomar är ingen ny företeelse!

Och vad moderater tycker om det svenska trygghetssystemet kan vi läsa här. Helena Rivière är en gammal moderat riksdagskvinna som går och tror att folk i allmänhet väljer om dom ska bli sjuka, bli arbetslösa eller rent allmänt stå utan försörjning. Hon verkar tro att människor gör detta på skoj. Jag tror hon borde träffa några av de som är beroende av andras bistånd.

En av storägarna i Calle Str... f'låt Bildts gamla bolagsengagemang Lundin, försäkringsbolaget Folksam, begär av bolagsstämman att man ska besluta om en ingående granskning av Lundin Petroliums engagemang i Sudan. Men styrelsen vädjar till stämman att låta bli! Jag blir ännu mer nyfiken på vad som kan komma fram? Bra Folksam!

Mot slutet noterar jag att som manlig svensk SKA jag vara idrottsintresserad. Och det innebär att jag ska bry mig MYCKET om när ett antal främlingslegioner ute i Europa gör upp om vem som har mest pengar att köpa de bästa spelarna. Under några dagar har nu dels Chelsea (ett hopköpt lag med hemmaplan i London) möt Barcelona (ett annat hopköpt lag med hemmaplan i just Barcelona). Och sedan har Bayern München (ett hopköpt lag med hemmaarena i München) mött Real Madrid (ett fjärde hopköpt lag med hemmaarena i Madrid). Det kan poängteras att detta "fotbollsintresse" är verkligen internationellt. Av de jag träffar på jobbet har i stort sett alla varit intresserade, oberoende av om dom kommer från Iran, Irak, Palestina, Somalia, Albanien eller Ryssland. Intresset för fotboll är världsomspännande. Jag noterar att de senaste dagarnas uppgörelser slutat i rejäla motgångar för Spanien. Både Barcelona och Real Madrid gick på pumpen och finalen spelas istället mellan Chelsea och Bayern München. Kan det vara den ekonomiska krisen i Spanien som får effekt, eller den påverkar inte de professionella spelar som får en extra miljon bara dom drar på sig en klubbtröja på nytt?

Men allra sist en liten hälsning till Anders Behring Breivik, Lillebjørn Nilsen sjunger Barn av Regnbuen, den sång som Breivik hatar allra mest och som därför 40.000 norrmän i dag sjöng på Youngstorget i Oslo under ledning av trubaduren Lillebjørn Nilsen. Lyssna och njut!

Inga kommentarer: