fredag 13 april 2012

Den Stora Sanningssägaren ställer allt tillrätta

"Some wants to find a 'scandal', but there is none" twittrade Carl Bildt från Riksdagsdebatten om vapenexporten till Saudiarabien. Så nu har vi fått det slutliga beviset från Den Stora Sanningssägaren att Sten Tolgfors avgick inte alls på grund av någon vapenexportskandal. Inte för att han ljugit. Inte för att man fifflat för att kunna kränga mer krigsmaterial till diktaturen Saudiarabien. Sten Tolgfors avgick eftersom hans son lärt sig stänga av TV:n och det vill inte Sten Tolgfors vara med om. Du är välkommen åter Sten, allt är förlåtet!

Kristdemokratera
Sedan läser och hör jag att vår Kristdemokratiska Barnminister Maria Larsson har fått hjärnsläpp. Hon vill nämligen införa att barn och unga som vårdas på statliga institutioner ska kunna kroppsvisiteras rutinmässigt utan någon särskild misstanke, och utan att det behöver dokumenteras i journalerna. Något som är som gjort för att skapa skandaler. Att göra en kroppsvisitation är ett mycket stort ingrepp i någons integritet. Det finns tillfällen då man kan behöva göra detta. MEN, det ska finnas ett skäl och det ska dokumenteras att det sker. Allt annat är en direkt skandal. Och det förvånar mig att en kristdemokratisk minister sjunker så lågt i respekten för människors integritet. Jag fattar flera gånger i veckan beslut om att kroppsvisitera boende. I allmänhet eftersom dom haft obevakade besök och har fått saker av besökarna. Men det SKA göras ett formellt beslut om detta som SKA vara motiverat och som SKA dokumenteras. Det tycker jag är självklart. Att öppna slussluckorna är att öppna upp för missbruk. Skäms Maria Larsson!

Bortskämda idrottsstjärnor verkar vi ha gott om. Men dom verkar inte själva förstå att dom ofta är överbetalda. Uppköpta främlingslegionen Malmö Redhawks har ekonomiska problem. Pengakranen sinar samtidigt som de idrottsliga framgångarna uteblir. Alltså måste man omförhandla lönerna till stjärnorna. Och visst kan man ha synpunkter på att bryta avtal. Men när jag hör "stjärnan" Linus Klasen kommentera det hela med - "Jag har en familj att försörja" blir jag lite undrande över hans
vanor. Han har i dag en månadslön på 250.000 (andra källor säger en månadsinkomst på 500.000). Om han får problem med att försörja familjen om inkomsten krymper till hälften så tror jag att han ska fundera över sitt liv!

Men det här med inkomster är alltid en källa till undringar. Det blev ju ingen strejk inom Handelsområdet. Till slut lyckades medlarna få ihop ett avtal som blev lite högre än vad arbetsgivarna för några veckor sedan beskrev som katastrof. Nu får man kring 700 kronor mer i lön per månad, och är i allmänhet ganska nöjda med det. Men samma dag läser jag en liten notis som berättar att polisbefälen är mycket missnöjda med de 750 kronor man får i påökt. Dom ser det som en direkt förolämpning. Jag hoppas att ingen av polisbefälen har en hustru eller make som jobbar inom Handels! Annars kunde det vara kul att lyssna på diskussionen kring frukostbordet. För övrigt har jag ingen aning om lönen för polisbefäl, om dom är underbetalda eller överbetalda.

Inga kommentarer: