lördag 10 juli 2010

Moderaternas Littorinhjärnsläpp

Det visade sig att ett av de många rykten som snurrade runt om vad Sven-Otto Littorin gjort sig skyldig till var sant. "Anna" har berättat för Aftonbladet att Sven Otto Littorin 2006 utnyttjade hennes tjänster som prostituerad. Jag har naturligtvis ingen möjlighet att bedöma om uppgifterna är sanna. Aftonbladet hävdar att bland annat de uppgifter som finns på "Annas" dator (t.ex. Sven Otto Littorins dåvarande telefonnummer) är så graverande att man bedömer uppgifterna som trovärdiga. Jag för min del blir ganska övertygad om Littorins skuld genom hans och moderaternas agerande. Jag tycker att Moderaternas annars välrenommerade PR-apparat verkar ha drabbats av hjärnsläpp. Littorins agerande att helt vägra kommentera uppgifterna, avgå direkt efter att han konfronteras om beskyllningarna och sedan totalt gå under jorden tyder på att han känner skuld. Moderaternas agerande att på bara några timmar radera Sven Otto Littorin från allt tyder också på att man där är övertygade om att beskyllningarna är korrekta. Det tar knappt ett dygn, och sedan vill man från Moderaternas partikansli knappt erkänna om Sven Otto Littorin är medlem i partiet. Hela agerandet efter avslöjandet från alla inblandade parter tyder på att beskyllningarna är korrekta. Man bara väntar på att det ska dyka upp retuscherade bilder från regeringssammanträden före juli 2010 där Sven Otto Littorins ansikte har tagits bort.

De NYA moderaterna
Ett korrekt hanterande av skandalen hade naturligtvis varit en rejäl pudel. Bortförklaringar och sedan gå under jorden mobiliserar journalisters jaktinstinkt och drevet är igång. En pudel där bytet lägger sig platt på marken med benen i vädret eliminerar jaktinstinkten. - "Jag har begått en dumhet, jag har ångrat den ända sedan dess. Jag befann mig i kris, men det är ingen ursäkt. Jag ber alla som drabbats av mitt livs misstag om ursäkt. Jag inser att jag är en belastning och drar mig därför tillbaka. Jag ber er respektera att jag nu vill vara ifred och begrunda vad jag gjort och försöka lappa ihop min familj. Tack för att ni respekterar detta." Så skulle det låtit. Så skulle den moderata apparaten ha uppmanat Sven Otto Littorin att göra. Men istället drabbades hela maskineriet av hjärnsläpp!

Vad jag väntar på nu är att de talibanliberaler (främst inom Folkpartiet och Centern) som argumenterar för att avskaffa sexköpslagen och istället göra prostitutionen laglig ska dra ut på kampanjresa. Men, jag tar inte dessa talibanliberaler på allvar i den här frågan förrän dom samtidigt berättar att dom själva skulle acceptera att arbeta som prostituerad. Att dom inte skulle förhindra deras barn från att ta jobb på en bordell. Att dom anser att Arbetsförmedlingen ska kunna anvisa arbetslösa till praktikarbete på en bordell. Om dom INTE accepterar detta, då är deras kampanj för legaliserad prostitution inget annat än rappakalja.

Och sedan något helt annat. Medan jag på eftermiddagen tog en promenad med Kimmy och gick igenom ett antal moderna villakvarter så började jag fundera. Varför har man i moderna villaträdgårdar inte ett fruktträd, inte en bärbuske, inte en jordgubbsplanta? Inte en enda växt som det går att skörda något från? Det är vackra golfgreener till gräsmatta, betongplattor (som ligger på en plastduk så att det inte ska komma upp ett grässtrå mellan plattorna. Det är stenöknar (också ovanpå samma mattor). Några prydnadsträd och några gröna buskar och ett par blommor. Ett äppelträd är lika vackert som prydnadsträden - men man får äpplen att tugga på. En vinbärsbuske är lika vacker som andra buskar - men man kan käka vinbären. Jordgubbar är som godast plockade direkt från plantan. Några rabarberblad är lika vackra som andra prydnadsväxter - men man kan göra något gott på rabarberna. Varför är moderna villaägare så livrädda för egen frukt, egna bär, för en egen odling?

För övrigt är det fortfarande på tok för varmt. Skruva ner termostaten!

Inga kommentarer: